Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
2°C
JUTRI
11°C
2°C
Oceni objavo

Escape Room Novo mesto

Mestno jedro ima novo pridobitev, saj je zaživel Escape Room Novo mesto (t.i. soba pobega). Projekt sofinanciramo na Mestni občini Novo mesto iz razpisa za sofinanciranje programov za oživljanje mestnega jedra 2019. Igra pobega iz skrivnostne mestne kleti je tako razlog več za obisk mestnega jedra (Prešernov trg 1) in pustolovsko preživljanje prostega časa. 

Skozi igro pobega lahko igralci začutijo utrip preteklosti Novega mesta. Znašli se bodo več desetletij nazaj v kleti mestnega veljaka, ki je skladiščil sedaj že zgodovinske dokumente in predmete našega mesta. Do njih je prišel tudi na najbolj brutalen način, kar ga kasneje kaznuje na način, da mu v kleti nekdo občasno diha za ovratnik. Mestnega veljaka Franca v tej kleti že zdavnaj več ni, njegov neznani prijatelj pa v njej »še živi« in čuva novomeške dragocenosti pred ljubitelji miselnih ugank in izzivov, ki želijo v eni uri odkriti nekaj, kar ni uspelo še nikomur. 

Vabljeni obiskovalci vseh starosti, da se preizkusite v poskusnih pobegih. Igra je primerna tako za novince, družine, kot tudi strastne ljubitelje sob pobegov. Zahtevnost pa organizatorji prilagodijo željam posameznikov. 

Več informacij lahko najdete na: https://escaperoom-novomesto.si 

Oglejte si tudi