Logo MojaObčina.si

Novo mesto

DANES
9°C
-1°C
JUTRI
7°C
6°C

GRAFIKA, program KOLAGRAFIJA za mladostnike in odrasle

Pod mentorstvom mag. Nataše Mirtič, akademske slikarke in grafičarke bodo udeleženci najprej spoznali razliko med globokim, visokim in ploskim tiskom. Sledi demonstracija priprave matrice s pomočjo kartona, lepila, finega prahu, tekstila, papirja in ostalega materiala z različnimi teksturami. Ob tiskanju pripravljenih matric se bodo udeleženci spoznali z različnimi možnostmi kombiniranja globokega in visokega tiska ter ponovne obdelave matric. V nadaljevanju se bomo ob delih pogovarjali o vrednotenju, pomembnosti čistega odtisa in se naučili pravilno označevati grafični list.

ČAS IZVEDBE: PETEK in SOBOTA, 22. 10. 2021 / 17.00–20.00 in 23. 10. 2021 / 9.00-12.00 (dve intenzivni delavnici)

LOKACIJA: likovni atelje (KC JT)

O MENTORICI: Mag. Nataša Mirtič, akademska slikarka in grafičarka je rojena leta 1973 v Novem mestu. Leta 1997 je diplomirala na oddelku za slikarstvo pri prof. Andreju Jemcu, na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani. V letu 2001 je končala magistrski študij grafike pri prof. Lojzetu Logarju. Opravila je tudi pedagoško-andragoško izobraževanje, več let poučevala likovno vzgojo, vodila več tečajev risanja in slikanja ter grafične delavnice za mladostnike in odrasle. Sodelovala je na več izborih slovenske grafike doma in v tujini. Za svoje delo je prejela več nagrad in priznanj. Status samostojne kulturne ustvarjalke ima od leta 2001. Kot svobodna umetnica živi in dela v Novem mestu.

PRIMERNA ZA: mladostnike (zadnja triada OŠ, dijake in študente) ter odrasle (za začetnike in za udeležence s predznanjem).

PRIJAVA: preko spletnega obrazca https://forms.gle/HAHKuEQsuKLKCCEb8 do zapolnitve mest.

ŠOLNINA: 50 € za odrasle in 25 € za mladostnike / vključen predpisan davek in material.

INFO: oi.novo.mesto@jskd.si / 07 393 0 380

Če bo zanimanje, bomo razpisali dodatni dve intenzivni delavnici.Všečkaj objavo

Oglejte si tudi