Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
24°C
6°C
Oceni objavo

Svojo odličnost dokazuje tudi na mednarodni ravni

Naša občanka, mlada podjetnica Katja Marn se je v soboto, 18. maja 2019, udeležila 11. Mednarodnega tekmovanja oblikovanja nohtov Nail Design 2019. Tekmovanje je potekalo v Kongresnem centru Hotelov Bernardin v Portorožu, sestavljeno je bilo iz petih različnih tekmovanj, na njem pa je tekmovalo več kot trideset manikerk iz Slovenije, Hrvaške, Srbije in Italije. Njihovo delo so ocenjevale štiri svetovno priznane sodnice, strokovnjakinje na področju manikire, Zlatka Brodie in Sue Davis iz Velike Britanije, Emma Harris iz Severne Irske ter Diana Brajević iz Hrvaške. Delo tekmovalk so ocenjevale ves čas tekmovanja, pri čemer so dajale največji pomen higienskim ukrepom, urejenosti delovnega prostora ter seveda končnemu izgledu nohtov. Pravila tekmovanja so bila stroga in vnaprej točno določena (nohti na desni roki so morali biti v rdeči barvi, na levi roki t. i. francoska manikira), prav tako tudi materiali in pripomočki, ki so jih tekmovalke smele uporabiti.

 

Katja se je udeležila tekmovanj Permanentno lakiranje nohtov, za kar je imela časa 30 minut in Salon Nail Design (salonsko podaljševanje nohtov zelo zahtevni stranki), pri katerem je bila časovno omejena na 2 uri in pol. Posnetek slednjega si lahko ogledate na facebook strani Kozmetičnega salona Katja Marn. Nohte modelov je morala za namen tekmovanja pripravljati in negovati že šest tednov pred tem.

 

V kategoriji udeleženk, ki so tekmovale prvič, je na obeh tekmovanjih zasedla izvrstno 2. mesto in tako dokazala, da svoje delo opravlja na res visokem nivoju in se lahko kosa z najboljšimi tudi na mednarodni ravni. Ocenjevalne liste z natančnimi ocenami sodnic si bodo stranke v prihodnjih tednih lahko ogledale v njenem kozmetičnem salonu.  

                                                                                                                                 Monika Marn

Oglejte si tudi