Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
7°C
JUTRI
19°C
6°C
Oceni objavo

Uspeh plavalcev invalidov v Italiji

Delfinčki plavali na najpomembnejših tekmovanjih v Evropi in Sloveniji

 

V Loanu, v Italiji, so se Alen Šoster, Tjaša Lenko in Urban Goltnik, ki je doma v Nazarjah,  udeležili odprtega evropskega prvenstva v plavanju za osebe z Downovim sindromom. Slovenija je na tovrstnih tekmovanjih bila prvič zastopana z omenjeno ekipo. Vsi trije so dobro premagali svoj evropski krst.

V svojih skupinah so se uvrstili in prejeli medalje:  Urban Goltnik je bil 3. na 50 m prsno in 50 m kravl, Alen Šoster prvo mesto na 50 m kravl, 2. mesto na 200 m in na 25 m kravl, Tjaša Lenko je bila tretja na 25 in50 m delfin. 

Trenerka Katarina Praznik, ki je ekipo spremljala, je ob tem povedala: »Daleč najboljši so bili domačini, zatem Angleži, Francozi in Portugalci. Poleg evropskih držav so tekmovali tudi plavalci iz Avstralije, Mehike, Brazilije in Južne Afrike. Prva udeležba plavalcev, ki trenirajo v Velenju, kot najhitrejših v Sloveniji, na tako močnem mednarodnem prvenstvu je pokazala, da moramo v Sloveniji še veliko narediti na področju ukvarjanja s športom invalidov, tako mlajših kot starejših. Le-to je zanje pomembna dejavnost, ki vodi k boljšemu zdravstvenemu stanju, socializaciji in psihofizičnemu razvoju.«

Oglejte si tudi