Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
2°C
JUTRI
13°C
0°C
Oceni objavo

ŽUPAN NAGRADIL NAJUSPEŠNEJŠE UČENCE

V sredo, 19. junija 2019,  je v Kulturnem domu Vransko župan Franc Sušnik svečano sprejel 33 učencev. Trideset učencev je prejelo knjižna darila ter priznanja župana Občine Vransko za pomembne dosežke na mednarodnih, državnih in območnih tekmovanjih oziroma za uspešno sodelovanje na natečajih. Pet učencev, Lucija Klemen, Jana Semprimožnik, Tjaša Marko, Saša Semprimožnik in Lana Učakar, pa je prejelo še posebno plaketo, Županovo petico, za odličen uspeh v vseh letih šolanja ter zbornik Vransko skozi čas.

Priznanje župana so prejeli učenci razredne stopnje, ki so se s srebrnimi priznanji izkazali na državnem tekmovanju Matemček in Logična pošast.

Učenci predmetne stopnje pa so bili z zlatim in srebrnimi priznanji nagrajeni na državnem tekmovanju iz razvedrilne matematike, matematike, logike, geografije, vesele šole ter na območnem tekmovanju iz fizike, geografije, zgodovine, slovenščine, angleščine.

Priznanje in knjižno darilo je prejela tudi Ema Cekin, učenka Glasbene šole »Risto Savin« Žalec  za zlato nagrado na 9. mednarodnem Koroškem klavirskem tekmovanju za klavir solo v I. kategoriji. 
S šopkom cvetja se je župan zahvalil tudi devetnajstim mentoricam, ki so učence pripravljale na tekmovanja.
Prireditev so z glasbo popestrile učenke Liza Tkalčec, Iza Štih in Eva Gorišek kot trio flavt, ob klavirju pa se jim je pridružila Julija Krajnc, vse iz Glasbene šole "Risto Savin" Žalec. 
                                                                                                       
   Suzana Felicijan Bratož    

Oglejte si tudi