Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
23°C
6°C
Oceni objavo

Povečan inšpekcijski nadzor tudi na področju prometa

V skladu z Zakonom o interventnih ukrepih za zajezitev epidemije COVID-19 in omilitvijo njenih posledic se ob povečanem nadzoru zdravstvene inšpekcije povečuje tudi inšpekcijski nadzor na področju prometa, ki ga izvaja Inšpektorat Republike Slovenije za infrastrukturo.

Akcijo poostrenega nadzora bodo inšpektorji izvajali s poudarkom na preverjanju doslednega izvajanja priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje za preprečevanje okužbe s koronavirusom, med katerimi so v prvi vrsti predpisani higienski ukrepi, kot sta nošenje mask in zagotavljanje ustrezne razdalje med posamezniki.

Povečan nadzor se bo izvajal na področjih izvajanja javnega prevoza potnikov, prevoza potnikov z žičniškimi napravami, izvajanja storitev šol vožnje in organizacij za usposabljanje voznikov ter izvajanja tehničnih pregledov in drugih postopkov v zvezi z registracijo motornih vozil oziroma dela v tahografskih delavnicah po Sloveniji.

Akcija bo prispevala k učinkovitejšemu nadzoru nad izvajanjem zaščitnih ukrepov, povečani ozaveščenosti o doslednem izvajanju higienskih ukrepov in nenazadnje boljšem preprečevanju širjenja okužb s koronavirusom.

 

Oglejte si tudi