Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
7°C
JUTRI
19°C
6°C
Oceni objavo

Združeni ZA razglasitev svetovnega dneva čebel

To jesen se je vodstvo Čebelarske zveze Slovenije (ČZS) odločilo obiskati vsa čebelarska društva v Sloveniji. S prepoznavnim vozilo bodo do marca 2016 potovali po državi. Namen je predstavitev projekta, ki so ga poimenovali Svetovni dan čebel združuje Slovence in povezuje svet. V okviru tega dogajanja so se predsednik ČZS Boštjan Noč  in drugi čebelarski predstavniki v ponedeljek, 21. decembra, mudili v Zgornji Savinjski dolini, obiskali so tudi občino Nazarje.

Pred gradom Vrbovec so obiskovalce sprejeli župan Občine Nazarje Matej Pečovnik,  ravnateljica OŠ Nazarje Vesna Lešnik in številni predstavniki čebelarjev s slavnostnim praporom ter ostali obiskovalci. Zbrane sta pozdravila župan in ravnateljica, nagovoril pa jih je tudi predsednik Čebelarskega društva Kokarje Franc Podrižnik.

Učenci, ki obiskujejo čebelarski krožek, so pod vodstvom svoje mentorice Branke Nareks pripravili prijazen kulturno-zabavni nastop. Prisotni so se nato preselil v neposredno bližino, v dom kulture, kjer jih je pričakala lepo in po čebelarsko urejena mala dvorana. Še prej so se pomudili ob bližnji oglasni tabli, ki jo je postavila Čebelarska družina Kokarje.

Zbrane je nagovoril tudi predsednik ČZS Boštjan Noč. Podrobneje je opisal prizadevanja slovenskih čebelarjev, da bi 20. maj razglasili za svetovni dan čebel.

Oglejte si tudi