Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
24°C
6°C
Oceni objavo

Zbiranje in ocenjevanje želodcev

Prihajajoči konec tedna bodo v Rečici ob Savinji zbirali in ocenjevali želodce.

V petek, 24. maja, se bo v Medgen hiši od 18. do 20. ure zbiralo želodce, naslednji dan pa bo ob 9. uri zjutraj potekalo njihovo ocenjevanje. Ob 14. uri bo uradna razglasitev rezultatov ocenjevanja, čemur bo sledila Slovesnost ob 15-letnici Združenja izdelovalcev zgornjesavinjskega želodca, ki je organizator prireditve.

Združenje izdelovalcev zgornjesavinjskega želodca je prostovoljna, samostojna in neprofitna organizacija, v kateri se združujejo fizične osebe, ki se ukvarjajo z izdelovanjem zgornjesavinjskega želodca, gostinci in ljubitelji zgornjesavinjskega želodca v skupnih prizadevanjih za izboljšanje kakovosti izdelave, njegovo promocijo, priznanje geografske označbe, vodenje postopkov v zvezi s tem ter kontrolo uporabe geografske označbe.  


Združenje deluje od leta 2004, v letih 1990 do 2003 je ocenjevanje želodcev in priprava zaščite imena potekala v okviru Turističnega društva Rečica ob Savinji. V tem obdobju ocenjevanj je bilo v članstvo vpisanih skupaj 380 izdelovalcev ter več deset sodelavcev in ljubiteljev.

Oglejte si tudi