Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
7°C
JUTRI
19°C
6°C
Oceni objavo

VLCERSKO TEKMOVANJE V LUČAH

V soboto, 13. avgusta, je ZGS OE Nazarje ob podpori občine Luče in Savinjskega gozdarskega društva Nazarje organiziral drugo izbirno tekmo lastnikov gozdov za uvrstitev na državno prvenstvo v gozdarskih veščinah z motorno žago.

Tekmovanja so se udeležile tri tekmovalke in 25 tekmovalcev. Vsi so se trudili, da bi dosegli najboljše rezultate in da bi se izkazali pred sodniki, tekmeci, domačimi, prijatelji in drugimi gledalci od blizu in daleč.

Poleg pohval občinstva so bili vsi deležni priznanj in nagrad organizatorja, najboljši tudi pokalov. Seveda je bilo število priznanj in vrednost nagrad odvisno od kvalitete doseženih rezultatov.

 

Smetano je pobral Janko Mazej, ki je zmagal v treh posameznih disciplinah in kar je najpomembnejše, v skupni razvrstitvi vseh petih disciplin. Drugi je bil Marko Jelšnik in tretji Stanko Goličnik. Ekipno je zmagala ekipa Duseti-Šoštanj.

 

Dekleta so se razvrstila po naslednjem vrstnem redu: prva je bila Lučka Jelšnik, druga Pavla Voler in tretja Majda Suhoveršnik. Vse tri bodo sestavljale žensko ekipo na državnem prvenstvu.

 

Moško ekipo bodo sestavljali Janko Mazej, Marko Jelšnik in Dani Aubreht, ki so si priborili to pravico na osnovi rezultatov obeh kvalifikacijskih tekem.


Oglejte si tudi