Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-2°C
JUTRI
12°C
-1°C
Oceni objavo

Otroci Vrtca Nazarje in podružnice Šmartno ob Dreti so si prismučali medalje

V času med 12. 2. in 16. 2. ter 19. 2. in 23. 2. 2024, so otroci starejših skupin Vrtca Nazarje in podružnice Šmartno ob Dreti, na Golteh imeli pravo smučarsko doživetje. V prvem tednu so se na smučarski tečaj podali otroci iz Nazarij, ki smo jih spremljale vzgojiteljice Veronika, Ines in Irena, v drugem tednu pa so svoje prve zavoje ter znanje na smučeh naredili in utrjevali otroci iz podružnice Šmartno ob Dreti v spremstvu vzgojiteljice Barbare in vodje vrtca, Tatjane.

Otroci so se že v vrtcu pripravili na nove podvige, utrdili mišice in polni pričakovanj komaj čakali dan, ko so se z avtobusom odpravili v Žekovec, od tam naprej pa z gondolo na smučišče Golte, kjer so jih prevzeli učitelji smučanja smučarske šole DaSki, pod vodstvom Davida Pauliča. Vsak dan so na Golteh najprej učitelji pregledali in pravilno zapeli smučarske čevlje in čelade, nato je sledilo razgibavanje od glave do peta ob poskočni glasbi in animaciji učitejev smučanja. Sprva so vsi pozorno sledili navodilom in vajam za ravnotežje, nato pa so tisti, ki so na smučeh že pravi mojstri, samostojno delali zavoje med količki po otroški progi, ostali pa so prvi stik s tem priljubljenim športom osvajali ob pomoči odličnih učiteljev, ki so otrokom bili velik navdih in motivacija. Prav tako smo ob kakšni solzici na pomoč prihitele vzgojiteljice in z vzpodbudnim navijanjem, kepicami ter petkami tudi tistim, ki so sprva imeli še nekaj težav, pomagale, da niso obupali. Ob koncu tako prvega kot tudi drugega tedna so vsi otroci že osvojili velik hrib na družinski progi in se na vrh smučišča peljali s sedežnico, kar je bilo zanje veliko doživetje.

Zadnji dan smučarskega tečaja so nastopili na pravem smučarskem tekmovanju, ob progi pa so zanje navijali starši, bratci, sestrice ter stari starši. Komaj so čakali razglasitev, na kateri je vsak otrok dobil diplomo, medaljo in sladko presenečenje od učiteljev smučanja DaSki ekipe, nad katerimi so bii otroci tako navdušeni, da so se odločili ob morebitnih prihajajočih ugodnih snežnih razmerah ponovno udeležiti še kakšnega tečaja. Do takrat pa si bodo vselo prepevali smučarsko himno, ki so se jo naučili in jo zapeli svojim učiteljem smučanja.

Oglejte si tudi