Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
1°C
JUTRI
14°C
-1°C
Oceni objavo

POHOD OB SV. DNEVU HOSPICA

V soboto, 9.10., smo v slovenskem društvu Hospic pripravili pohod in kratko predstavitev našega novega odbora v Zgornjesavinjski dolini. V tednu prej so se tudi drugod po Sloveniji v izvedbi drugih odborov pripravljali razni dogodki ob svetovnem dnevu Hospica, ki je letos potekal pod sloganom »Ne spreglejmo nikogar: pravičnost pri dostopu do paliativne oskrbe«.

Zbrali smo se pod Bohačevim toplarjem v Nazarjah. Prostovoljci so zainteresiranim predstavili naše programe, jih seznanili z raznimi pomočmi, ki so jim na voljo. Lahko pa so se tudi vpisali v društvo ali v izobraževanje za novega prostovoljca, ki se začne v novembru. Če ste mogoče interesent, se še vedno lahko prijavite na prostovoljstvo@hospic.si. Vmes smo se podali na pohod okoli samostanskega hriba. Kljub mrzlemu vetru nas je sonce grelo in naredilo čudoviti sprehod ob občudovanju jesenskega dne.

V teh dneh pripravljamo aktivnosti Pravica do poslovitve med epidemijo Covid-19: ''Nismo imeli priložnosti.'' Od danes naprej nas lahko srečate tudi na jumbo plakatih po celotni Sloveniji, ki jih srečate na poti. Vabimo vas, da v prihodnjih mesecih spremljate naše aktivnosti. Predstavili bomo zgodbe ljudi z izkušnjami poslovitve med epidemijo in vas vabimo, da tudi vi z nami podelite svojo.

#nismoimelipriložnosti #slovenskodruštvohospic #hospic #pravicadoposlovitve #covid19

Oglejte si tudi