Logo MojaObčina.si

Nazarje

DANES
16°C
5°C
JUTRI
14°C
10°C
2601

FIELD DAY SSB september 2020

Spet je prišel jesenski čas in prvi jesenski termin tekmovanj mednarodnega obsega. 
Prvi polni vikend v septembru je rezerviran za tekmovanje FIELD DAY SSB, kjer ekipa radioamaterjev tekmuje na terenu. Oprema za tekmovanje je mobilna, napajanje naprav pa ne sme biti iz fiksnih virov. Tekmovanje traja 24 ur neprekinjeno, tako da je stalno prisotnih nekaj operaterjev, ki preko radijske postaje vzpostavljajo veze z operaterji po svetu.

Letos bo tekmovanje prilagojeno trenutnim zdravstvenim zahtevam glede varnosti.
Tekmovalni tabor bomo tudi letos imeli na že poznani lokaciji v Lokah pri Mozirju.

Tekmovanje nam predstavlja priložnost za druženje in preizkus opreme, ki je zelo amaterske glede na ostale tekmovalne ekipe, ki sodelujejo.
Tekmovali bomo s pozivnim znakom S54I/p v kategoriji postaj izven DL (Nemčija) "Portable, več operaterjev, mala moč. Za tekmovanja uporabljamo krajši klicni znak, da je bolj razumljiv in hitrejši za oddajo.
Na teh tekmovanjih in druženjih smo veseli obiska tudi tistih, ki niso radioamaterji in jih zanima naš hobi, da mu ga predstavimo, tako da so vabljeni vsi, ki jih vsaj malo zanima tehnika in druženje v naravi.

 

Tekmovanje letos poteka od

sobote 5.9.2020 15:00 do nedelje 6.9.2020 14:59

Zaradi enotne evidence dnevnikov tekmovanja se uporablja enoten čas-UTC, kar pomeni poleti dve uri zamika nazaj pri zapisih v dnevnik. 

Vabljeni na ogled našega tekmovanja.

 

Robi S56VHR

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Oglejte si tudi