Logo MojaObčina.si
JUTRI
13°C
2°C
NED.
13°C
0°C
Oceni objavo

Milijon popolnoma avtomatskih kavnih aparatov

Podjetje BSH Hišni aparati Nazarje je za nazarsko občino kot tudi tukajšnje prebivalce izjemno pomembno. Je največji delodajalec v Zgornji Savinjski dolini, saj zaposluje v povprečju okoli 1.200 delavcev. Nedavno so s priložnostno slovesnostjo obeležili velik dosežek – iz proizvodnje je prišel milijonti povsem avtomatski kavni aparat. Ob tej priložnosti so predali tudi velikodušno človekoljubno donacijo.

S proizvodnjo kavnih avtomatov so v Nazarjah pričeli sredi leta 2008. Od takrat so te avtomate stalno nadgrajevali z mnogimi lastnimi izboljšavami in inovacijami, za katere so prejeli tudi več prestižnih nagrad. Produkcija kavnih aparatov pomeni okoli tretjine prometa tovarne BSH Nazarje.

Kot so povedali govorniki iz najvišjega vodstva nazarske družbe, na drugi milijon ne bo treba čakati sedem let. Glede na to, da sedaj letno izdelajo 250 tisoč kosov in v bodoče načrtujejo proizvesti 300 tisoč izdelkov te vrste letno, bodo naslednji milijonti kos kavnega avtomata napravili čez štiri leta.

BSH Hišni aparati Nazarje dobro sodeluje z Občino Nazarje, je do okolja prijazno in družbeno odgovorno podjetje. Na omenjeni slovesnosti so podarili ček v vrednosti 10.000 evrov Območnemu združenju Rdečega križa Zgornje Savinjske doline in Župnijski Karitas Mozirje – Šmihel, vsakemu po 5.000 evrov. 

Oglejte si tudi