Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
5°C
JUTRI
18°C
5°C
Oceni objavo

Atleti Društva paraplegikov Koroške na koncu ekipno drugi

Četrto, zadnje kolo kolu 24. ekipnega tekmovanja za pokal Zveze paraplegikov Slovenije v atletiki je bilo v petek 28.6.2019 v organizaciji Društva paraplegikov Koroške v športnem parku v Črni na Koroškem. Ob odlični organizaciji in spodbujanju gledalcev, so bile tudi razmere za tekmovanje zelo ugodne.

Pred pričetkom tekmovanja sta vse navzoče nagovorila predsednik Društva paraplegikov Koroške Damjan Hovnik in županja občine Črne na Koroškem, gospa mag. Romana Lesjak, ki je uvodoma pozdravila vse prisotne, tekmovalkam in tekmovalcem, zaželela uspešno tekmovanje in izpostavila sodelovanje občine z društvom paraplegikom. V nadaljevanju je predstavila nekaj ključnih projektov občine.

 

Tekmovanja, ki se ga je izvedlo z nadzorom sodnikov Atletskega kluba Velenje, se je udeležilo 27 tekmovalcev iz štirih pokrajinskih društev.

Najboljši rezultat  tekmovanja in tudi sicer zelo dober čas je uspel domačinu Damjanu Hovniku v vožnji na 100 m. Za rezultat 21.10 sek je prejel 780,09 točk.

Naštejmo »stopničke« naših atletov iz koroškega društva: Damjan Hovnik 2x prvi v vožnjah na 100 in 200 m, Boris Žibert 2x drugi v vožnjah na 100 in 400 m, Mitja Breg drugi na 800m; Erjavec Branko je bil prvi v metu kija in drugi v disku; Rek Damjan tretji v krogli. Pomembne točke so izborili še Kasnik Igor, Aleksander Rebernik, Zdravko V. Grilc in naš debitant v atletiki Matej Mori.

Razvrstitev na 4. kolu v Črni na Koroškem je:  prvi Društvo paraplegikov jugozahodne Štajerske, drugi Društvo paraplegikov Koroške in tretji Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine.

 

Zmagovalec ekipnega tekmovanja v atletiki za leto 2019 je Društvo paraplegikov jugozahodne Štajerske (19.524,40 točk), ki je prejelo tudi nov prehodni pokal, drugo mesto je osvojilo Društvo paraplegikov Koroške (19.161,21 točk) – razlika 363,19 točke in tretje mesto Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine (14.114,84 točk) .

 

Paraplegiki in tetraplegiki znajo ceniti pomembnost in moč razgibavanja. Da nas veliko tudi tekmuje v pestri paleti športov je posledično dejstvo. Da pa tekmovalci stalno dosegajo tako dobre rezultate, kljub skromni finančni podpori, je pa zasluga strokovnega dela društva in pohvale vrednega truda in predanosti posameznikov, članov ekipe.  In ti »iberžniki« bodo grizli še naprej!

Oglejte si tudi