Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
4°C
SOB.
22°C
5°C
Oceni objavo

Zmagovalci natečaja Prešernovo pero

Ste iskreni, samozavestni, ustvarjalni? Kakšen temperament imate? Ste optimist ali pesimist? Vse to in še več o vas po mnenju nekaterih razkriva vaša pisava (veda o tem se imenuje grafologija). Mi smo se ji posvetili tudi letos, a na malo drugačen način – pravilnemu prepisu in lepopisu.

Letos je natečaj za najlepši lepopis na OŠ Radlje ob Dravi potekal tretjič. Izbor smo tokrat nekoliko omejili, in sicer na največ 2 dekleti in 2 fanta iz vsakega oddelka. Odločili smo se tudi za samostojni nagradi na podružničnih šolah Remšnik in Vuhred.

Vaši razredniki so nam izročili le lepopise, ki so bili brezhibni (brez napak, popravkov, nezmečkani) in tudi sicer prijetni na pogled. Kljub malce strožjim letošnjim kriterijem se je nabral kar lep kupček vaših izdelkov in z učiteljicami smo morale kar malo podebatirati, komu podeliti nagrade.

Tisti, ki ste letos najlepše prepisali del iz Cankarjevega Kurenta, ste:

  1. triada: ZALA KLEMENC, 3. b in VID VODUŠEK, 3. b
  2. triada: NUŠA AUBERŠEK, 6. b in CENE PAŽEK, 6. b
  3. triada: ULA SUŠEC, 9. a in ADAM PETRIČ, 7. b

Podružnična šola Vuhred: TIANA ERJAVC, 3. r. Vuhred

Podružnična šola Remšnik: NIKA ALTBAUER, 9. r.

Vsem »lepopiscem« iskreno čestitamo! Ravnatelj, mag. Damjan Osrajnik, je zmagovalcem na kulturni prireditvi podelil nalivna peresa z gravuro. Naj vam še dolgo služijo, da boste z njimi komu napisali kakšno lepo misel ali voščilo. Saj veste, z roko napisano voščilo ima veliko večjo vrednost kot natisnjeno.

Osnovna šola Radlje ob Dravi

Oglejte si tudi