Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
0°C
JUTRI
11°C
-1°C
Oceni objavo

IZVEDENA AKCIJA PEŠEC

V sredo, 7. 10. 2015, je bila od 19. do 20. ure  izvedena preventivna Akcija pešec v sodelovanju z OŠ Muta, Svetom za preventivo in vzgojo v občini Muta in Javno agencijo za varnost prometa RS. Letošnja akcija s sloganom "Bodi pre-viden" in "Posveti mi pozornost" je vseslovenska akcija, ki je namenjena osveščanju in informiranju pešcev in voznikov.
V občini Muta smo izvedli Akcijo pešec na najbolj obremenjenem prehodu za pešce na Glavnem trgu. Kot pešci prostovoljci so sodelovali učenci in učitelja OŠ Muta, člani SPVCP ter naključni pešci, ki so opremljeni z odsevniki v eni uri kar nekajkrat testno prečkali cesto. Akciji se je pridružil tudi župan Mirko Vošner. Vsi sodelujoči so z zanimanjem spremljali reakcijo voznikov na dobro odsevno opremljene pešce in kaj hitro smo skupno ugotovili, da je ravnanje nekaterih voznikov skrajno neprimerno in nevarno.
Ugotovitve, ki so bile povzete in analiza akcije bodo zagotovo pripomogle k nadaljnim ukrepom Občine Muta za zagotavljanje varnosti pešcev v prometu. Seveda pa je skrb za varnost in odgovorno ravnanje v cestnem prometu tudi naloga vsakega posameznika. 

Za sodelovanje se posebej zahvaljujemo učencem in učiteljema OŠ Muta, čanoma SPVCP, županu in ge. Zdenki, ki so v dežju in hladu odlično sodelovali ter vsem naključnim pešcem.
Posvetite pozornost pešcem in bodite pre-vidni!
V prilogi pa nekaj fotografij!



Oglejte si tudi