Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
10°C
JUTRI
10°C
1°C
Oceni objavo

Zaključek knjižnih čajank

VAU, DOBRA KNIGA!
Po koronskem premoru so se v sredo, 11. maja s prireditvijo na Osnovni šoli Muta zaključile knjižne čajanke, ki smo jih v sodelovanju izvajali od oktobra do aprila.
Knjižne čajanke so namenjene učencem 2. in 3. triade, ki berejo knjige na izbrane teme in se o prebranem pogovarjajo na srečanjih - čajankah. Vsako srečanje je dopolnjeno še s katero od dejavnosti ali z gostom.
Tako so učenci 2. triade ustvarjali na temo prijateljstva in gostili strokovnjaka, s katerim so se pogovarjali o spletnih pasteh in o varni rabi digitalne tehnologije.


Učenci 3. triade so gostili psihoterapevtko s katero so se pogovarjali o izgorelosti, stresu, depresiji in kako ohraniti mentalno zdravje. Ko so se pogovarjali o skrbi za živali in kako dobro je imeti hišnega ljubljenčka, so bili ljubljenčki na čajanke tudi povabljeni: od domačega polža do konja in marsikaj vmes. Na tretji čajanki pa so skupaj z gostjo dali priložnost in prosto pot domišljiji.


Vseh 66 sodelujočih učencev je prejelo nagrado za sodelovanje, 8 učencev pa še knjigo za darilo, ker so obiskali vse tri čajanke in se udeležili bralnega maratona, ki ga šola organizira že tradicionalno.


Iskrene čestitke vsem bralcem ter zahvala mentoricam na OŠ Muta in bibliotekarkama Tanji in Vesni iz Knjižnice Radlje, ki s svojim zgledom in odličnim sodelovanjem omogočajo, da so čajanke tako uspešno izvedene.


(Vir: Facebook: Knjižnica Radlje ob Dravi)

Oglejte si tudi