Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
4°C
SOB.
22°C
5°C
Oceni objavo

ZAČETEK ATLETSKE LIGE PARAPLEGIKOV

Pred nami je ponovno oster boj za najboljšo ekipo v atletski ligi Zveze paraplegikov Slovenije.
Atletski stadion v športnem parku na Ravnah na Koroškem je v petek, 20. 5. 2022, gostil 1. kolo atletske lige. V organizaciji Zveze paraplegikov Slovenije ga je pripravilo domače Društvo paraplegikov Koroške, za nemoten potek tekmovanja je poskrbela sodniška služba Atletskega kluba Velenje, pod vodstvom Majde Areh Novak.

Razmere za tekmovanje, ki se je izvedlo popoldan, so bile odlične. Tekmovanja se je udeležilo le 24 tekmovalcev iz štirih pokrajinskih društev. Na ligaških tekmovanjih se nastopa v osmih disciplinah – štiri metalne (disk, kopje, kij, krogla) in štirih vožnjah (100, 200, 400 in 800 metrov).

Naštejmo »stopničke« svojih atletov iz koroškega društva: Žibret Boris je bil prvi v vožnjina 100 m in na 400 m, Breg Mitja je bil prvi na 200 mna 800 m ter Rozman Stojan je bil tretji v metu kija.

Najboljši rezultat na tokratnem tekmovanju je uspel članu Društvo paraplegikov Koroške Borisu Žibertu, ki je za rezultat 17:20 sek. v vožnji na 100 m prejel 792,44 točk ter tako izboljšal osebni rekord.

Tekmo tega 1. kola je dobila ekipa skoraj serijskih zmagovalcev iz Društva paraplegikov celjske pokrajine z razliko 614,26 točke pred koroškimi atleti para- in tetraplegiki, tretja je bila ekipa iz ljubljanske pokrajine. Sledijo še tri kola lige.

Oglejte si tudi