Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
23°C
6°C
Oceni objavo

Tradicionalna razstava tulipanov v Mozirskem gaju vabi

Mozirski gaj si je nadel obleko iz milijona cvetov in vas vabi v svoj cvetlični objem, na tradicionalno razstavo tulipanov, ki bi morala trajati do 2. maja, vendar jo bomo podaljšali vse do 16. maja, saj je hladnejše vreme blagodejno vplivalo na tulipane in bodo cveteli še vse do takrat. Park ostaja odprt vsak dan, od 9. do 19. ure, vse do sredine oktobra

Dodatne aktivnosti vabijo

Od 27. 4. do 2. 5. bodo v Mozirski gaj, če bo to dovoljevalo vreme, poleg cvetja vabile še stojnice, obiskale nas bodo želve in ptice, 1. in 2. 5. pa nas bodo pozdravili risani junaki.

Poleg tega bo predvidoma vse do konca maja v Mozirskem gaju stal tudi bungee trampolin »Skoči 7 metrov«, ki ga sicer najdete v Citycentru Celje.

Mozirski gaj odet v milijon cvetov

To pomladno sezono smo v Mozirskem gaju zasadili preko 200.000 tulipanov in narcis, 5.000 mačeh, cvetijo japonske češnje in forzicije ter na tisoče in tisoče drugih cvetlic in razcvetenih dreves. Mozirski gaj je tako prava cvetlična pravljica, zagotovo vredna obiska. 

V državi in tako tudi v našem parku še vedno veljajo ukrepi za preprečevanje širjenja bolezni, zato smo tudi v Gaju poskrbeli za varnost. Žal zaradi ukrepov ostajajo zaprti tudi muzejski objekti, vseeno pa se boste že lahko osvežili na terasi Kmečke hiše v Mozirskem gaju in se povzpeli na razgledni stolp, od koder vas čaka čudovit pogled na razcveteni park.

Vedno nekaj novega

V tem času, ko vas nismo mogli povabiti v naš Mozirski gaj, smo poskrbeli, da vas bodo pričakale nekatere novosti, Gaj pa smo tudi osvežili.

Obnovili smo strehe na nekaterih objektih, Mozirski gaj pa je dobil še novo pridobitev – staro stiskalnico za sadje, ki smo jo postavili ob žago. Stiskalnica je včasih stala v centru Mozirja, na trgu, sedaj pa jo je družina Žager podarila Mozirskemu gaju. Resnično smo veseli, da je naš muzej na prostem dobil tako zanimivo novo pridobitev.

Tudi v Začarani vas vas čaka nekaj novosti. Že od zime tam najdete kar tri nove, edinstvene vilinske hišice, pričakujejo pa vas tudi vsi ostali naši vrtovi.

V novi sezoni sicer za vas pripravljamo še kar nekaj novosti in zanimivosti, zato še naprej spremljajte naše spletne kanale, predvsem pa obiščite Mozirski gaj ter v cvetličnem objemu začutite pomladno energijo upanja.


Se vidimo v Mozirskem gaju!

Oglejte si tudi