Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
2°C
JUTRI
13°C
0°C
Oceni objavo

Mozirski gaj je bogatejši za visoko gredo polno začimb in zelenjave

V Mozirskem gaju imamo po novem visoko gredo, ki jo boste našli, ko se boste skozi zeleni tunel spustili v nov svet – svet cvetja, lepote narave in odmika od vsakdanjih skrbi. Priskrbeli so nam jo pri podjetju Eksena Les, v njej pa smo zasadili paradižnik, okrasni ohrovt, baziliko, rožmarin, kolerabo in zeleno papriko. Zanimiva kombinacija, kajne?

Kaj pa vi, ste že kdaj razmišljali o visoki gredi?

Dvignjene ali visoke gredice so postale zelo priljubljen način obdelave vrta. Te zagotovo pridejo prav v primeru, ko je gojenje rastlin v tleh zaradi trdih vrtnih tal nemogoče ali oteženo. A imajo tudi druge prednosti. Obdelujete jih lahko sede ali stoje in s tem manj obremenjujete telo. Prst je tam bolj rahla, nikoli premokra in jo lahko tudi ustrezno zaščitimo pred izsuševanjem. Greda ne potrebuje veliko prekopavanja, poleg tega pa je tam manj škodljivcev.

Če razmišljate, da bi si kakšno nabavili tudi vi, pokukajte na https://eksenales.si/visoka-greda/. Zagotovo se bo našlo kaj za vas. Da boste videli, kako izgleda, pa le obiščite Mozirski gaj.

Oglejte si tudi