Logo MojaObčina.si
JUTRI
11°C
3°C
NED.
14°C
2°C
Oceni objavo

V Mozirski gaj prvič v vsej zgodovini parka prihaja Zimska pravljica

Božična bajka Slovenije, ena najbolj priljubljenih razstav v Mozirskem gaju, s svojo praznično pripovedjo ni mogla pobožati vseh tistih, ki so si to želeli, zato smo se odločili, da bomo prvič v zgodovini parka tega odprli tudi v januarju in februarju ter obiskovalce povabili v prvo Zimsko pravljico v Mozirskem gaju.

Zimska pravljica je edinstvena v našem prostoru in s svojimi domiselnimi svetlobnimi kreacijami v nas budi veselje in otroško navdušenje, zato smo veseli, da jo lahko delimo z vami.

V svoji zgodbi se je nekoliko oddaljila od Božične bajke Slovenije, ki bi jo sicer v tej sezoni, če bi razmere to dopuščale, v klasični obliki odprli že petič, in je v resnici smiselna nadgradnja in pričakovani razvoj Božične bajke. Skupaj z našo ekipo jo je ustvarila Ana Bertić iz podjetja Time4Tales&Travel, ki že 5 let skrbi tudi za kreacijo Božične bajke Slovenije.

Čeprav bo odeta v 1,6 milijona lučk, v Zimski pravljici v Mozirskem gaju ne boste našli božičnih motivov, ne bosta vas obiskovala Božiček ali dedek Mraz, a ob raziskovanju nove pravljice, boste srečali metulje in cvetlice, ki vas bodo spomnili na to, da prihaja pomlad. Pa umirjene kotičke, kjer se boste lahko prepustili meditaciji. Odkrivali boste simbole zime in si pri stolpu Svea ogledali pletene izdelke, ki jih je ustvaril oče Mozirskega gaja, Jože Skornšek. V aleji lantern boste opazili zgodbe iz vsakdanjega življenja, v Začarani vasi pa vas bodo skozi svoje hišice nagovorile čudovite vile.

Zimska pravljica v Mozirskem gaju bo odprta vse petke, sobote in nedelje v januarju in februarju, med 16.30. in 20. uro. Zadnji vstop bo mogoč ob 19.30h. Tako bo veljalo, če bodo ukrepi ostali enaki. Če pride do ponovne zaostritve, bomo morali zapreti tudi mi, zato spremljajte naše spletne kanale, kjer bo vse objavljeno pravočasno.

Obiščite Zimsko pravljico v Mozirskem gaju in poletite na krilih domišljije, okrašenih s snežinkami,  belimi kristali zime in zimske pravljičnosti.

Oglejte si tudi