Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
23°C
6°C
Oceni objavo

IZLET GODBE NA GORENJSKO

Godbeniki se ne srečujemo samo na vajah ali koncertih. Tudi izven godbene sobe se pogosto videvamo in smo zelo dobri prijatelji. Ker nas je lansko leto pustilo vreme na cedilu, smo odšli na izlet v Planico ter Begunje letos v septembru.
 Pot smo pričeli v Mozirju, od koder nas je avtobus popeljal najprej v Begunje na Gorenjskem. Ta vas seveda velja za Avsenikovo. In ker izvajamo veliko Avsenikove glasbe, smo si ogledali njihov muzej, ki je urejen kar v njihovi domači hiši. Toplo so nas sprejeli in nam predstavili, kaj vse so kot družina in ansambel doživeli, kje vse so nastopali, najbolj pa nas je fascinirala Avsenikova diamantna plošča za 10 milijonov prodanih izvodov njihove glasbe. S še večjim ponosom bomo še naprej obujali našo slovensko glasbo ter seveda glasbo ansambla Avsenik.
 Ker pa tudi radi dobro jemo, smo se ustavili v Gostišču Draga, kjer nas je pričakalo božansko kosilo in kar nam je bilo najbolj pomembno, so bile vse sestavine slovenskega porekla. Po najbolj okusnem jabolčnem štrudlu pa nas je pot ponesla v Planico. Tam smo se naužili adrenalina na Zip-line Planica ter si v njihovem muzeju ogledali, kako je skozi leta nastajala Planica in kaj vse smo kot majhna država že dosegli na tekmovanjih smučarskih skokov po svetu. Brez naših sponzorjev tega izleta ne bi bilo, za kar smo hvaležni in upamo, da bomo tudi v naprej kot godba tako uspešni in si prislužili še kakšen izlet.

 

Katja Naraločnik

Oglejte si tudi