Logo MojaObčina.si
JUTRI
24°C
6°C
NED.
21°C
9°C
Oceni objavo

Koncert ob 20. letnici delovanja Mešanega pevskega zbora Kulturnega društva Nazarje

Od ustanovitve mešanega pevskega zbora KD Nazarje je minilo že 20 let in to je bil tudi glavni razlog našega letnega koncert. Pod umetniškim vodstvom Kristine Šuster Uršič smo z letošnjim septembrom pričeli našo osmo sezono druženja. Trenutno zbor šteje 27 aktivnih članov.

 

Kakor smo že večkrat poudarili, se najraje predstavimo v domačemu okolju in domači publiki. Naše vaje in nastope vzamemo kot prijetno druženje in ne kot obveznost. Spodbujamo prepevanje domačih, slovenskih pesmi, radi pa posežemo tudi po tujih, zahtevnejših skladbah. Koncert smo tako zastavili tematsko malce drugače. Celoten nabor pesmi je bil s sakralno vsebino, zajemal pa je časovno obdobje od romantike do modernizma. Koncertom smo izkoristili tudi za podelitev Gallusova priznanja za večletno petje. Tokratni gostje koncerta so bile pevci Vokalne skupine CHORUS 97' iz občine Miren na Krasu in so nam predstavili osem pesmi. 

 

Vokalna skupina CHORUS `97 deluje v občini Miren-Kostanjevica, ki se nahaja na Krasu. Med Občino Miren - Kostanjevica in Občino Nazarje so se zaradi skupne zgodovine oblikovale posebne vezi. Naveza Miren – Nazarje je nastala že leta 1915. Takrat so se zaradi bližajoče Soške fronte morali Mirenci preseliti v Nazarje. Medsebojni stiki pa so se na neformalni ravni, predvsem preko kulturnih društev, ohranjali vse do današnjega dne, z medsebojnimi obiski, postavitvijo razstave o mirenskih beguncih in drugimi dogodki.

Formalna Listina o pobratenju med Občino Miren - Kostanjevica in Občino Nazarje pa je bila podpisana v lanskem letu v okviru občinskih praznikov obeh občin.

Takole pa so člani Vokalne skupine zapisali o sebi:

Vokalna skupina Chorus `97 deluje od leta 1997, ko se je prva skupina pevcev zbrala pod vodstvom mirenskega zborovodje in skladatelja Antona Klančiča. V vsem času delovanja Vokalna skupina Chorus `97 sodeluje na pevskih revijah v regiji, prireditvah v domači občini in okolici, redno pa tudi prireja samostojne koncerte in prireditve v sodelovanju z drugimi, zlasti s Kulturnim društvom Stanko Vuk, Miren – Orehovlje.

Predsednik zbora; Robert Hudolin
Foto: Sebastjan Žvipelj

Oglejte si tudi