Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
2°C
JUTRI
13°C
0°C
Oceni objavo

Kmalu odpira vrata že 7. Božična bajka Slovenije

Božična bajka Slovenija tudi letos nosi sporočilo. Sporočilo upanja, ljubezni in pozitivizma. Vsak vrt, ki bo edinstveno urejen, bo prinesel sporočilo ljubezni in podpore.

7. Božična bajka Slovenije bo svoja vrata odprla v soboto, 26. novembra, ob 16. uri. Kot vsako leto, ta tudi letos ustvarja nove zgodbe, je drugačna in unikatna, vsekakor vredna obiska.

Skrivnosti, ki jih bodo skrivali vrtovi

Tudi letošnja Božična bajka Slovenije bo razdeljena na tematske vrtove. S tem želimo našim obiskovalcem ponuditi čim več prijetnih in posebnih doživetij.

Drevored Evropske unije z razglednim stolpom bo osvetljen v modri in rumeni barvi, z barvama Ukrajine, saj želimo na takšen način s svojimi obiskovalci deliti naše vrednote, ki so mir in blagostanje za vse dežele sveta. S tem pa želimo izraziti tudi podporo Ukrajini v borbi za svobodo.

Vrt Božička z Božičkovo hišo v neposredni bližini zelenega tunela bo v zeleni in beli barvi. Zelena barva kliče k rasti in pozitivnim spremembam, kot nas Božiček kliče k temu, da smo pridni, pozitivni, dobri in uspešni.

Japonski vrst se bo spremenil v vrt ljubezni. Z njim želimo proslaviti prav vse vrste ljubezni na svetu in naše dobre medsebojne odnose.

Zeliščni vrt bomo odeli v modro in vijoličasto barvo, da bodo obiskovalci lahko na takšen način uživali v sproščenem in umirjenem ambientu, s pogledom na kapelico Sv. Valentina.

Sprehajališče Natura ob Savinji bo zasnovano tako, da bomo z njim opominjali na pomembnost ohranjanja narave.

Poseben poudarek pa bo letos na zgodovinskih objektih v parku. Uredili jih bomo tako, da bodo obiskovalcem služili kot navdih in jih ob enem tudi opominjali, kako pomembno je, da ohranjamo tradicijo in kulturo.

Tudi letos bo v Božični bajki Slovenije zasijalo 1,7 milijona prazničnih lučk.

Čeprav je naš cilj prižgati 2 milijona lučk, da bi po ena zagorela za prav vsakega Slovenca, letos iz solidarnosti do evropske energetske krize števila lučk ne bomo povečevali. Tako jih bo, enako kot lani, zagorelo 1.700 000, četudi že od prve Božične bajke Slovenije koristimo tehnologijo 100% LED, kar pomeni, da za celotni projekt potrebujemo zelo malo energije. Ta namreč porabi le 8 kw/h elektrike, kar je enako porabi povprečnega slovenskega gospodinjstva.

Tudi letos bomo dogajanje popestrili z obiski Miklavža in Božička. Obiskovalci pa se bodo občasno lahko sprehodili med stojnicami, na katerih se bodo predstavili naši stalni partnerji in lokalni obrtniki.

Vabljeni torej v Božično bajko Slovenije od 26. 11. 2022 do 8. 1. 2023, vsak dan od 16. do 21. ure. Naj bo letošnji advent pravljičen.


Oglejte si tudi