Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
2°C
JUTRI
13°C
0°C
Oceni objavo

Jesensko druženje v vrtcu

Končno je prišel čas, ko smo zopet lahko spet skupaj z otroki in starši praznovali tradicionalno praznovanje jeseni. Strokovne delavke smo za otroke pripravile zanimivo dramatizirano igro Pod medvedovim dežnikom, nato pa so se starši skupaj z otroki udeležili šest gibalnih postaj okoli vrtca.  Zakaj smo se odločile za gibanje? Ker je gibanje  eno najpomembnejših področij v otrokovem razvoju. Če otrok to potrebo, poleg ostalih, uspešno zadovoljuje, je vesel in zadovoljen ter se razvija v celovito osebnost. Poleg ohranjanja in krepitve zdravja vpliva gibanje na vsa področja razvoja otroka: telesni, spoznavni, čustveni, socialni razvoj, razvoj govora, osebnosti, intelektualni.

Otroci so na postajah dobili kartončke, na katere so zbirali  štampiljke. Ko so gibalno nalogo uspešno opravili, so si pridobili štampiljko in odšli do naslednje postaje. Z veseljem so se ponovno vračali nazaj na isto postajo. Na koncu pa smo se s starši in otroki družili in  se okrepčali z pečenim kostanjem in domačim čajem iz grozdja.

Res smo vesele, da so otroci, kot tudi starši uživali ob skupnem druženju, ter spodbujali svoje otroke pri gibalnih nalogah. 

VIR: Vrtec Mozirje, vzgojiteljica Ksenija Kranjc Janžovnik


Oglejte si tudi