Logo MojaObčina.si
DANES
26°C
9°C
JUTRI
25°C
11°C
Oceni objavo

Dnevi evropske kulturne dediščine (DEKD) - 1. 10. 2023

Dnevi evropske kulturne dediščine, kot pove že ime, so skupna akcija številnih evropskih držav pod okriljem Sveta Evrope in Evropske komisije. TIC Moravske Toplice se akciji vsako leto pridružuje z organizacijo akcije Odprta vrata dediščine, kjer obiskovalci lahko pobliže spoznajo z dediščino povezane ponudnike iz občine Moravske Toplice, ki predstavljajo svojo dejavnost ter v individualno doživetje dediščine vključujejo obiskovalce in goste.


Vodenje na razstavi Preživeti z netopirji v Kančevcih v izvedbi Krajinskega parka Goričko - 1. 10. 2023

Prva stalna razstava o netopirjih v Sloveniji, PREŽIVETI Z NETOPIRJI
Ali netopirji pijejo kri? Se zapletajo v lase? Ali sploh vidijo? Zakaj visijo obrnjeni navzdol? Na ta in mnoga druga vprašanja bomo odgovorili na vodenju po stalni razstavi PreŽiveti z netopirji. Vabljeni k spoznavanju skrivnostnega življenja netopirjev.

Termin ogleda: 10.00 – 12.00   

https://www.visitmoravsketoplice.com/si/dogodki/1370/DEKD-2023:-Vodenje-na-razstavi-Preziveti-z-netopirji-v-Kancevcih-v-izvedbi-Krajinskega-parka-Goricko


Vodenje po Poti metuljev v organizaciji JZ Krajinski park Goričko - 1. 10. 2023

Sprehodili se bomo po enem največjih kompleksov travnikov, ki so v upravljanju Javnega zavoda Krajinski park Goričko. Na teh mokrotnih travnikih živijo številne redke in ogrožene vrste metuljev, ki so drugod že izginile. Seznanili se bomo z vzroki za njihovo ogroženost in načini njihovega varstva. Na poti nas bodo zabavali interaktivni elementi.

Vstop na dogodke je prost.

https://www.visitmoravsketoplice.com/si/dogodki/1371/DEKD-2023:-Vodenje-po-Poti-metuljev-v-organizaciji-JZ-Krajinski-park-Goricko

Oglejte si tudi