Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
3°C
JUTRI
18°C
2°C
Oceni objavo

Drobtinica - malo je... VELIKO v Mokronogu več kot uspela

Že četrto leto so se vse štiri krajevne organizacije Rdečega križa, ki delujejo v občini Mokronog-Trebelno združile in se vključile v vseslovensko dobrodelno akcijo Drobtinica. Svojo stojnico so postavile na sejem, ki se odvija vsako tretjo soboto v Mokronogu. Tudi tokrat so jim priskočili na pomoč številni občani, ki so v petek zvečer, v zares velikem številu, prinesli domače izdelke (od kruha, peciva, vložene zelenjave, marmelade, jajca, domačih rezancev, moke, domačega kisa in soka,...) in tudi prvošolčki OŠ Mokronog so v petek dopoldan skupaj s prostovoljkami Rdečega križa v šoli kuhali marmelado, ki je bila naslednji dan najbolj iskani izdelek.

 

Prostovoljke Rdečega križa in mladi člani Rdečega križa pod mentorstvom učiteljice Marice Tratar so na sejmu v soboto, 18.10.2014, zelo uspešno zbirali prostovoljne prispevke za prehrano socialno ogroženih otrok, ki obiskujejo OŠ Mokronog in Podružnično šolo Trebelno, v zameno pa ponujali domače izdelke. In stojnica je bila kmalu prazna. Skupno so zbrali 1.658,44 EUR, kar bo zadostovalo za 7 otrok, ki bodo prejemali brezplačen topel obrok v OŠ Mokronog in na Podružnici Trebelno. Zbrana sredstva so prostovoljke Rdečega križa že nakazale na OŠ Mokronog, kjer bo svetovalna delavka skupaj s pristojnim CSD izbrala otroke, ki bodo prejemali brezplačni topel obrok.

Akciji se je pridružila tudi Pekarna Mokronog, Mercator, Leo klub iz Trebnjega, Vini d.o.o., J-Rupert d.o.o., kolektiv OŠ Mokronog, kolektiv Občine Mokronog-Trebelno ter številni domačini in drugi, ki so podprli akcijo bodisi z izdelki bodisi s prispevki.

 

Še enkrat vsem iz srca hvala.

 

Prostovoljke Rdečega križa občine Mokronog-Trebelno

 

Vir: Občina Mokrong-Trebelno

Oglejte si tudi