Logo MojaObčina.si
JUTRI
15°C
3°C
SOB.
12°C
2°C
Oceni objavo

Zaključek bralne značke z Natašo Konc Lorenzutti

V ponedeljek, 16. maja 2022, smo v OŠ Mokronog obeležili zaključek bralne značke. Bralna značka je najstarejša oblika spodbujanja branja v prostem času. Že od samega začetka (od leta 1960) je kot dopolnilo k pouku in oblikuje dobre bralce. Po dveletnem premoru smo za učence pripravili zaključno prireditev z gostjo.

Uvod v prireditev sta z dialogom pripravila učenca 6. razreda, Anže in Petra. Petra nam je prebrala poslanico IBBY, ki jo je napisal Richard van Camp ob mednarodnem dnevu knjig za otroke. V slovenščino jo je prevedla Katja Zakrajšek.

Pridružila se nam je avtorica knjig za otroke in odrasle Nataša Konc Lorenzutti. Pisateljico smo spoznavali celo šolsko leto, predvsem knjigi Kakšno drevo zraste iz mačka in Gremo mi v tri krasne, ki sta učence navdušili. Pisateljica Nataša Konc Lorenzutti je za učence razredne stopnje pripravila kamišibaj gledališki predstavi po svoji slikanici Cufkova podeželska pustolovščina in knjigi Enajstnik, za učence predmetne stopnje pa je uprizorila basni iz knjige Kosmate in krilate basni. Učenci so uživali ob reševanju ugank. Vse so imele nauke, s katerimi se lahko vsak izmed nas poistoveti.

Pisateljici so učenci lahko postavili vprašanja o njenem delu in knjigah. Povedala nam je tudi, da nima najljubše knjige, ker ji je bolj pomembno mnenje bralcev/bralk in njihovih kritik. Nekateri učenci so imeli s seboj knjigo in jim je pisateljica v knjigo zapisala posvetilo.

Želimo si, da nas bo obisk pisateljice navdihoval za nova branja ter spoznanja.

 

Mahsi cho. Najlepša hvala.

Oglejte si tudi