Logo MojaObčina.si

Mokronog-Trebelno

DANES
7°C
-5°C
JUTRI
8°C
1°C

Športni center Trebelno prejel nacionalno nagrado za NAJ LESENO GRADNJO 2020

Z veseljem sporočamo, da je na premiernem nacionalnem strokovnem dogodku slovenske lesne industrije Dan slovenskega lesarstva, ki sta ga organizirala Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo in SPIRIT, javna agencija, naš ŠPORTNI CENTER TREBELNO (arhitektura Kontra arhitekti, izvedba Marles hiše in podjetje CGP) prejel nacionalno nagrado za Naj leseno gradnjo 2020 v kategoriji Javne stavbe!  

Pri dozidavi šole in telovadnice so se arhitekti in projektanti soočili z izjemno zahtevno lokacijo in uspeli z domiselnimi tehnološkimi in funkcionalnimi rešitvami ustvariti ne le programsko zahtevno celoto, temveč tudi arhitekturo velike kakovosti. Objekt si zasluži nagrado tako po kriteriju kakovostne arhitekture kot tudi vrhunske tehnologije uporabe lesa.

Strokovna komisija je projekte lesene gradnje ocenjevala po naslednjih merilih: arhitekturna zasnova, konstrukcijska zaščita in kakovost izvedbe, umestitev v prostor, funkcionalnost in uporabnost, inovativnost, energijska učinkovitost in sposobnost prilagoditve na tržne spremembe.

Nagrade sta podelila Danilo Anton Ranc, direktor Direktorata za lesarstvo in dr. Tomaž Kostanjevec, v.d. direktorja javne agencije SPIRIT Slovenija.

Celoten dogodek bo objavljen na podjetniškem portalu agencije SPIRIT. Vabimo pa vas tudi k ogledu promocijskega videa slovenske lesne industrije in videa o razstavi Čar lesa

PREBERITE več

še  - Objava Dolenjski list

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi