Logo MojaObčina.si

Mokronog-Trebelno

JUTRI
33°C
18°C
ČE.
31°C
18°C
2956

Naj fotografije zbirajo do konca septembra

Turistično društvo Mokronog v sodelovanju z Javnim skladom RS za kulturne dejavnosti (JSKD), Območno izpostavo Trebnje in Občino Mokronog-Trebelno zbora najboljše fotoutrinke Občine Mokronog-Trebelno. Rok za zbiranje fotografij je podaljšan do konca septembra.  Vabljeni k sodelovanju.  

Turistično društvo Mokronog v sodelovanju z Javnim skladom RS za kulturne dejavnosti (JSKD), Območno izpostavo Trebnje in Občino Mokronog-Trebelno razpisuje Fotografski natečaj RAZGLEDI OBČINE MOKRONOG-TREBELNO, ki je namenjen vsem, ki se ljubiteljsko ali profesionalno ukvarjajo s fotografijo in prihajajo z območja Temeniške in Mirnske doline – občine Mirna, Mokronog-Trebelno, Šentrupert in Trebnje. Na natečaju lahko sodelujejo vsi ljubitelji fotografiranja ne glede na starost ali znanje s področja fotografije, udeležba na natečaju je brezplačna. 

Namen fotografskega natečaja je pridobitev kakovostnih in estetsko privlačnih fotografij za  promocijske materiale Turističnega društva Mokronog in za izdelavo razglednic Občine Mokronog-Trebelno. Tematika natečaja so kulturne in zgodovinske znamenitosti ter naravne lepote Občine Mokronog-Trebelno. 

Pogoji sodelovanja:

  • Fotografija mora biti posneta na območju Občine Mokronog-Trebelno.
  • Ob poslani fotografiji mora biti naveden naslov fotografije in kraj fotografiranja.
  • Vsak udeleženec lahko pošlje največ eno fotografijo v barvni ali črno-beli tehniki.
  • Format fotografije: JPG ali JPEG
  • Ločljivost fotografije: 200-300 dpi in velikost najmanj 2000px po krajši stranici. Datoteka naj ne presega 10 MB. Če niste prepričani o velikosti oz. ločljivosti fotografije, pošljite najboljšo kakovost, ki jo imate.
  • Fotografije morajo biti v celoti avtorsko delo sodelujočega, za kar ta prevzema vso odgovornost. Na fotografiji ne sme biti podpisov in okvirjev.
  • PRIJAVE
  • Rok za prijavo oz. oddajo fotografij je petek, 30. september 2022.
  • Oddaja fotografije skupaj s prijavnico je možna le na elektronski naslov: trebnje@jskd.si

 

Strokovna spremljevalka natečaja je Alenka Stražišar Lamovšek

Alenka Stražišar Lamovšek je etnologinja in kulturna antropologinja, ki je dobršen del svojega zanimanja posvetila fotografiji. V začetku se je ukvarjala predvsem z dokumentiranjem vsakdanjega življenja, kar je bilo povezano z raziskavami na področju etnologije, kasneje pa je svoje zanimanje posvetila družinski lifestyle fotografiji. 

Podrobnosti natečaja so v priponki, kjer je tudi prijavnica.

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi