Logo MojaObčina.si
JUTRI
20°C
7°C
SOB.
26°C
5°C
Oceni objavo

KORONAVIRUS – POMEMBNE INFORMACIJE

Slovenija je 12. marca ob 18. uri na podlagi 7. člena zakona o nalezljivih boleznih zaradi naraščanja števila primerov okužb s koronavirusom razglasila epidemijo. Aktiviran je tudi državni načrt.

Klicni center za informacije o koronavirusu - 080 1404 - vsak dan med 8. in 20. uro.      

V pomoč prebivalcem pri iskanju zanesljivih informacij v zvezi z novim koronavirusom je Urad vlade za komuniciranje v sodelovanju z Ministrstvom za zdravje, Nacionalnim inštitutom za javno zdravje, Infekcijsko kliniko in Ministrstvom za javno upravo vzpostavil  klicni center

Klicateljem na vprašanja odgovarjajo študentje višjih letnikov Medicinske fakultete pod mentorstvom ustreznih strokovnih služb / strokovnjakov.

DEŽURNA ŠTEVILKA OBČINE MOKRONOG-TREBELNO

DEŽURNI ŠTEVILKI za dobavo osnovnih življenjskih potrebščin (hrana), za vse, ki nimajo drugih možnosti oz. niso mobilni je

  • 041/769-153 (OZRK Trebnje)  /ali / 041/669-210 (Občina M-T)

Ti telefonski številki sta prvenstveno namenjeni obolelim občankam in občanom v stiski zaradi zagotovitve oskrbe, ki je preko svojih sorodnikov, sosedov ali znancev ne morejo zagotavljati. 

Na to številko lahko občani občine Mokronog-Trebelno s klicem ali preko SMS sporočila posredujejo podatke o ogroženih osebah, ki potrebujejo pomoč pri dobavi osnovnih življenjskih potrebščin.

Hkrati pa v tem času pozivamo vse, naj v skladu z načeli solidarnosti tudi sami pomislijo na tiste, ki so v tem času še posebej ogroženi in jim skušajo po svojih močeh pomagati. 

Prosimo, da navedeno število pokličete le v zgoraj opisanih primerih. Za vse ostale informacije o koronavirusu pokličite 080 1404 (Klicni center za informacije o koronavirusu).

 ORGANIZACIJA NUJNEGA VARSTVA OTROK

Vlada je sprejela odlok, da so do nadaljnjega vsi vrtci in šole zaprti, pristojno ministrstvo je preklicalo tudi sklep o izvajanju nujnega varstva otrok.  Varstvo otrok je možno le na domu.
Otroci staršev, ki so dolžni opravljati delo pri delodajalcu so to dolžni izkazati s pisnim potrdilom/izjavo delodajalca. Nujni primeri poklicev so določeni na podlagi okrožnice MIZŠ, civilne zaščite in kriznega štaba naše občine:

- zaposlenih v zdravstvu, policiji, vojski, zaporih, komunalnih službah, živilskih trgovinah, lekarnah, domovih za ostarele.

Starše pozivamo, da najprej poskusijo svoje potrebe po varstvu otrok reševati znotraj sorodnikov, sosedov ter ostalih, katerim otrok zaupa.

V primeru, da varstva za svoje otroke nimate, se obrnite na številko Občine Mokronog-Trebelno 041/669-210 ali pišite na e-naslovmojca.pekolj@mokronog-trebelno.si    

 

NUJNO VARSTVO OTROK - PROSTOVOLJCI

Med prostovoljnim varstvom otrok ne velja niti Zakon o vrtcih niti Zakon o osnovni šoli. Tudi ostali predpisi, ki urejajo dejavnost predšolske vzgoje in osnovnošolskega izobraževanja ter delovnopravna zakonodaja ne veljajo, saj gre za okoliščine višje sile.

Župan Občine Mokronog-Trebelno POZIVA zainteresirane občane in občanke, da ČIMPREJ podajo interes za vpis v seznam prostovoljcev za nujno varstvo otrok, kot določa veljavna uredba. Interes se pričakuje predvsem med vzgojiteljicami in vzgojitelji, učiteljicami in učitelji, polnoletnimi dijaki, študenti,  ki bi bili pripravljeni prevzeti v individualno nujno varstvo otroka. Izpolnjen obrazec pošljite na e-naslov: mojca.pekolj@mokronog-trebelno.si    

VLOGA: Seznam prostovoljcev za nujno varstvo otrok v občini Mokronog-Trebelno

POMEMBNE ŠTEVILKE

Zdravstveni dom Trebnje
V primeru suma, da bi pri vas lahko prišlo do okužbe s koronavirusom (potniki v mednarodnem prometu, obisk okuženih območij Slovenije..) pokličite v ZD Trebnje –telefon 040 378 300, kjer boste prejeli dodatna navodila.

OZRK Trebnje: v času delovnih ur: (07) 348 27 70

Komunala Trebnje
Dežurni-vodovod:           031 626 360
Dežurni-ceste:                031 609 557
Pogrebne storitve:          041 399 707
Dežurni-kanalizacija:      041 628 502

Vsa pojasnila in odgovore stranke lahko dobijo na telefonski številki 07-348-12-60,
na e-naslovu:info@komunala-trebnje.si,
na spletni strani www.komunala-trebnje.si

Izvajanje komunalnih storitev na terenu bo sicer potekalo nemoteno.

CSD Trebnje: 07 348 15 70

 

Oglejte si tudi