Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
3°C
JUTRI
14°C
2°C
Oceni objavo

Predlog izhodišč Občinskega podrobnega prostorskega načrta za Poslovno cono Puščava – 2. faza

Namen priprave Občinskega podrobnega prostorskega načrta za Poslovno cono Puščava – 2. faza (v nadaljnjem besedilu: OPPN PC Puščava 2. faza) je določitev podrobnejših pogojev urejanja za območje severozahodno od Mokronoga v naselju Puščava ter ob meji občine Mokronog-Trebelno z občino Šentrupert. Severno od lokacije poteka železniška proga št. 81 Sevnica – Trebnje s postajališčem Mokronog, na zahodni strani pa se nahaja regionalno cesto R1, odsek 1162 Trebnje–Mokronog (v nadaljnjem besedilu: regionalna cesta). Na predmetnem območju so bile izdelane Strokovne podlage za gospodarsko cono Puščava (GPI, d.o.o., Novo mesto, št. proj. P-2018/08, marec 2018; v nadaljnjem besedilu: strokovne podlage), na južnem delu pa v nadaljevanju sprejet Odlok o Občinskem podrobnem prostorskem načrtu za PC Puščava – 1. faza (Uradno glasilo e-občina, št. 13/2018; v nadaljnjem besedilu: OPPN PC Puščava – 1. faza), kjer je bila že izvedena infrastruktura za napajanje tega dela cone. Novo območje delnega OPPN je predvideno v nadaljevanju proti severovzhodu, in sicer na delu sosednjih zemljišč, kjer so še predvidene proizvodne dejavnosti.

V skladu s 108. členom Zakona o urejanju prostora (Uradni list RS, št. 61/17) (ZUre-2) se je pripravil predlog izhodišč za OPPN PC Puščava – 2. faza, ki omogočajo sodelovanje zainteresirane javnosti, nosilcev urejanja prostora in drugim udeležencem prostora.

Vabimo vas, da na predlog izhodišč za OPPN PC Puščava – 2. faza, do 17. decembra 2021, podate morebitne pripombe in predloge, in sicer na el. naslov: obcina@mokronog-trebelno.si ali po pošti: Občina Mokronog-Trebelno, Pod Gradom 2, 8230 Mokronog. Pripombe in predloge pa lahko pošljete tudi direktno pripravljavcu OPPN PC Puščava – 2. faza,  GPI, d.o.o., Novo mesto, na el. naslov: ksenija.avsec@gpi.si

župan ANTON MAVER

Oglejte si tudi