Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
4°C
JUTRI
22°C
6°C
Oceni objavo

Trajnostna poslovna strateška transformacija slovenskih podjetij

Temelj trajnostne poslovne uspešnosti je uresničevanje zgolj tistih poslovnih odločitev, s katerimi podjetje znižuje negativne in povečuje pozitivne vplive na okolje, ljudi in skupnost v kateri deluje. Ne glede na potencialen visok dobiček oz finančni uspeh, so to brezpogojna trajnostna načela oz meje, ki jih podjetje ne prestopi. Podjetja, ki so že stopila na pot trajnostne strateške transformacije poslovanja, na trgu že dosegajo pomembno konkurenčno prednost.

Stopiti na takšno pot je pogumna odločitev, zahteva zavzetost, pripadnost in zrelost vodstva in vseh zaposlenih. Vendar je to edina prava pot naprej, ki bo zgradila močne temelje za trajno vrednost poslovnega uspeha.

 

SPIRIT Slovenija izvaja podporni nacionalni program, namenjen spodbujanju trajnostne poslovne uspešnosti malih in srednje velikih podjetij v obdobju 2019-2022.

V ta namen najavlja javni razpis:

»SPODBUJANJE TRAJNOSTNE POSLOVNE STRATEŠKE TRANSFORMACIJE IN RAZVOJ NOVIH POSLOVNIH MODELOV V SLOVENSKIH PODJETJIH ZA LAŽJE VKLJUČEVANJE V GLOBALNE VERIGE VREDNOSTI«

 

NAMEN:

→ podpreti mala in srednje velika podjetja, ki želijo v svoje poslovanje vključiti trajnostne vidike poslovanja. Podjetja bodo na podlagi trajnostne strateške poslovne transformacije dosegala višjo dodano vrednost in konkurenčno prednost pri pozicioniranju končnih produktov in storitev na trgu ter izboljšala vključevanje v globalne verige vrednosti.

CILJI:

→ dvig mednarodne konkurenčnosti in izvozne intenzivnosti malih in srednje velikih podjetij skozi trajnostno strateško poslovno transformacijo poslovanja,

→ v proces transformacije vključiti vsaj 60 malih in srednjih podjetij.

Ciljna skupina podjetij in ključni kriteriji:

→ podjetja z vsaj 20 do največ 249 zaposlenih oseb v mesecu pred prijavo na razpis,

→ pripravljenost in zrelost vodstva podjetij na aktivno vključitev v proces trajnostne poslovne strateške transformacije poslovanja.

FINANČNA SPODBUDA

→ 100 % financiranje stroškov izvedbe strokovnega mentoriranja za pripravo trajnostnih poslovnih strategij, poslovnih modelov in izvedbenih projektov,

→ do 50 % financiranja nastalih upravičenih stroškov pri izvedbi ključnih projektov za uresničevanje trajnostnih poslovnih strategij do višine 100.000 EUR.

PRIJAVA na javni razpis bo možna v petih opredeljenih rokih in s tem vključitev v program financiranja. Prvi rok za prijavo je julij 2019, zadnji pa predvidoma april 2021.

PREDVIDENA OBJAVA JAVNEGA RAZPISA : Zadnji teden junija 2019

 

DODATNE INFORMACIJE :

Spirit Slovenija

Program trajnostne poslovne strateške transformacije

slovenskih podjetij

T 059 089 506, 059 089 507, 059 089 508

www.spiritslovenia.si

Oglejte si tudi