Logo MojaObčina.si
JUTRI
11°C
-1°C
PON.
11°C
-2°C
Oceni objavo

PO LEVSTIKOVI POTI 2019

PO LEVSTIKOVI POTI 2019

 

 

Kot že mnogo let do danes smo se planinci PD Mislinja tudi letos udeležili tradicionalnega pohoda Po Levstikovi poti. Kljub jutranjemu dežju je bil avtobus poln.

Zapeljali smo se do Litije, kjer smo opravili administrativne zadeve. Letos je vsak udeleženec prejel kozarec z napisom Levstikova pot. Po opravljenih formalnostih smo se z avtobusom zapeljali do Šmartnega pri Litiji, kjer smo se priključili množici pohodnikov.

Nekaj časa smo hodili po makadamski cest,i is katere smo zavili na gozdno pot, ki je bila letos še posebej blatna in spolzka. Do cilja na Čatežu je pot speljana po gozdnih cestah, gozdnih stezah, travnikih in tudi precej asfalta je vmes.

Na približno pol poti se pot razdeli na južni in na severni del. Dolžina obeh poti je približno enaka, le da je na južni poti več asfalta.

Ko smo prispeli v Litijo, se je vreme že izboljšalo in izza oblakov je že kukalo sonce. Med potjo smo lahko občudovali naravo v čudovitih jesenskih barvah, ki jih je sonce še polepšalo.

Med potjo je bilo tudi polno stojnic, ki so ponujale krajevne dobrote od potic, kostanja, krofov in še mnogo drugega. Tudi za žejo je bilo poskrbljeno.

Na nekaterih stojnicah pa so pohodnike privabljali z zvoki narodno-zabavne glasbe.

Na cilju na Čatežu so organizatorji pripravili osrednjo prireditev, imenovano Razhodnja.

Čas je kar prehitro minil in morali smo se odpraviti do avtobusa, ki nas je z vmesnim  tradicionalnim postankom na Trojanah, srečno pripeljali do doma.

 

Vodniki: Peter Zupanc

               Franc Bricman

               Stane Krenker

               Danilo Kete              

 

 

Oglejte si tudi