Logo MojaObčina.si
JUTRI
10°C
3°C
PET.
14°C
-1°C
Oceni objavo

PLANINSKO DRUŠTVO MISLINJA V LETU 2020

Planinsko društvo Mislinja v letu 2020

Planinsko društvo Mislinja je z okoli 360 člani največje športno rekreativno društvo v občini Mislinja. Kljub ambicioznemu programu dela nas je v začetku marca »zadela« epidemija, ki je skozi celo leto krojila naše delo. Zaradi ukrepov in priporočil NIJZ  smo bili primorani na improvizacijo in prilagoditev aktivnosti v nastalih razmerah. Tako smo se osredotočili na organizacijo planinskih tur v naši občini. Kolikor  so nam epidemiološke razmere dovoljevale, pa smo se držali sprejetega plana pohodov.  

Kljub vsemu pa je epidemija prinesla tudi pozitivno novost. Na planinskih poteh v občini smo opazili veliko novih pohodnikov, ki se prej s planinstvom in pohodništvom niso ukvarjali. Za te in ostale občane smo na občinski spletni strani objavili nekaj navodil in priporočil pri pohodih v novonastalih razmerah in striktnemu upoštevanju navodil in priporočil NIJZ. Prav tako smo jih opozorili na nevarnost klopov in kako se zaščititi.

Žal so odpadli vsi planirani pohodi naših najmlajših članov. Zavedamo se namreč, da je zdravje na prvem mestu in da bomo zamujeno lahko nadoknadili, ko bodo razmere to dopuščale.

V naše vrste vabimo nove člane, da skupaj z nami koristno preživijo svoj prosti čas.

Ob iztekajočem se letu v želimo vsem poln nahrbtnik zdravja, sreče in zadovoljstva, predvsem pa varen korak na vseh vaših poteh v novem letu.

Oglejte si tudi