Logo MojaObčina.si
JUTRI
13°C
1°C
NED.
12°C
-0°C
Oceni objavo

Planinci Planinskega društva Mislinja na prostovoljni akciji na Pohorju

Tudi letos se je skupina planincev PD Mislinja odzvala povabilu na tradicionalno prostovoljno akcijo čiščenja zaraščajočih travišč – planj na Pohorju. Organizatorji, to so: Zavod RS za varstvo narave, Zavod za gozdove Slovenije, Sklad za naravo Pohorje, Unitur d.d., ter občini Mislinja in Zreče, so letos že 12. zapovrstjo izvedli okoljevarstveno akcijo, ki je potekala v soboto, 2. oktobra, na Rogli.

Cilj naravovarstvene akcije je povečati obseg in izboljšati kvaliteto travnih površin, ohraniti značilno podobo pohorske krajine in izboljšati življenjske pogoje za ogrožene živali in rastline.

Ker je bila akcija organizirana v skladu z navodili NIJZ glede varstva pred COVID-19 in je bila udeležba sodelujočih omejena, se je na Rogli zbralo okoli 20 prostovoljcev, ki so odstranjevali podrta drevesa in suhe veje. S svojim delom so pripomogli k povečanemu obsegu in izboljšanju kvalitete travnih površin.

Ob lepem vremenu in prijetnem vzdušju je čas kar hitro minil. Na zaključku so organizatorji poskrbeli za malico v gostinskem lokalu na Rogli.

Oglejte si tudi