Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
5°C
JUTRI
18°C
5°C
Oceni objavo

OČIŠČEVALNA AKCIJA 2020 PD MISLINJA

V soboto, 23. maja smo izvedli tradicionalno društveno akcijo “Očistimo planinske poti”. Podali smo se po planinskih poteh,za katere skrbi naše društvo. 

Kljub drugačni vremenski napovedi nas je zjutraj presenetil dež. Sklenili smo, da se kljub dežju odpravimo na nalogo, za katero smo se zbrali. Po jutranji kavici v gostišču Vagon je Joc določil skupine, nam razdelil zaščitna sredstva in opozoril na upoštevanje zaščitnih ukrepov za zmanjšanje tveganja za okužbe. Pred odhodom smo naredili še obvezno skupinsko fotografijo in krenili vsak na svoj del poti. Ena skupina se je zapeljala na Roglo in očistila pot od Rogle proti Mislinji.  Drugi dve skupini pa sta se zapeljali do Pastirskega stola, kjer sta se ločili. Eni so nadaljevali po položni poti proti Črnemu vrhu, od tam do Grmovškovega doma in naprej do Dovž. Druga skupina pa se je povzpela po strmi poti na Črni vrh in naprej proti Ribniški koči, od tu pa po spodnji poti v Mislinjo. Markacista Mirko in Franc  sta očistila in pregledala stanje markacij na relaciji Mislinja – Črepič – Fričev vrh – lovska koča – Mislinja. Po končani očiščevalni akciji smo se zbrali v gostišču Vagon, kjer nas je čakala zaslužena malica in pijača. Letos je bil zaključek še posebno slovesen, saj je bila to prva akcija po ukrepih zaradi epidemije. Nekaj drugega je namreč hoditi v gore sam ali v družbi partnerja, kot pa hoditi v skupini v družbi planinskih prijateljev.

Veseli nas, da se čistoča na naših poteh izboljšuje. Nabrali smo precej manj smeti kot prejšnja leta. Na koncu akcije smo se razšli s prijetnim občutkom, da smo se ponovno srečali s planinskimi prijatelji in pri tem naredili še nekaj koristnega tako zase kot za naše gore.

Zapisal Ivan Arko

Oglejte si tudi