Logo MojaObčina.si
JUTRI
22°C
5°C
NED.
20°C
6°C
Oceni objavo

Izlet na Nebeško goro (958 m)

V soboto, 27.04.2019, smo se z avtoma zapeljali do zaselka Zagrad. Vozili smo se skozi Velenje, Arjo vas, Celje, Zidani most, Radeče in na koncu po dolini Sopote do našega izhodišča.

Avtomobile smo parkirali pri kmetiji v Zagradu, saj nam je lastnica to prijazno dovolila.

Hitro smo se pripravili na pohod in se po uvodnem pozdravu napotili po v začetku asfaltni cesti, ki pa se je kmalu spremenila v makadamsko. Po dobrih 30 minutah hoje smo prispeli do počitniške hišice, od katere je bil lep razgled na dolino Sopote.

 

V nadaljevanju smo se po široki gozdni cesti, polni listja povzpeli do travnika, od koder smo kmalu zagledali vasico Čimerno s cerkvico, ki smo si jo lahko tudi ogledali od znotraj, saj nam jo je ključar prijazno odprl. Od vasice Čimerno smo že zagledali naš cilj, Nebeško goro, na kateri vrh smo se kmalu povzpeli.

Na vrhu smo si privoščili zasluženo malico. Pred odhodom z vrha smo naredili še skupinsko fotografijo in se napotili nazaj v dolino.

Sprehodili smo se še okoli Nebeške gore in se iz vasice Čimerno po isti poti vrnili do avtomobilov. Imeli smo srečo z vremenom, saj je začelo deževati, ko smo že bili pod streho.

Z avtomobili smo se srečno pripeljali domov in si pred odhodom zaželeli čimprejšnje srečanje.

 

 

Vodnika: Peter Zupanc, Tine Zupan

Oglejte si tudi