Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
2°C
JUTRI
13°C
-1°C
Oceni objavo

Čez goro k očetu (2018)

PD Ravne na Koroškem je organiziralo že 26. pohod Čez goro k očetu. Letos je bil na vrsti nočni pohod. Lanski dnevni pohod je odpadel zaradi vetroloma.

Tudi planinci PD Mislinja smo se v soboto, 15.12.2018 zapeljali do Koprivne, do kmetije Lipold, kjer smo izstopili in se pripravili na pohod.

S prižganimi lučkami smo se po cesti napotili proti planinski postojanki Kumer. Hodili smo v strnjeni koloni, ki so jo vodili planinci PD Ravne na Koroškem. Pot je bila prijetna, ker ni pihalo in ni bilo pretirano mrzlo. Po dobri uri in pol hoje smo prispeli do Kumra, kjer smo imeli daljši postanek. Tu smo se lahko okrepčali z domačo klobaso in pogreli z vročim čajem ali zakuhanim vinom.

Ob 20.40 uri smo se napotili naprej proti Sončni Koprivni. Prečkali smo bivši maloobmejni prehod in se mimo cerkve na Lužah sprehodili do kmetije Čemer. Razmere za hojo so bile čisto zimske, saj je napadlo od 10 do 15 cm novega snega.

Pri kmetiji Čemer so nam pripravili sprejem. Pozdravil nas je predstavnik Koroškega kulturnega društva in nam zaželel vse najboljše v prihodnjem letu. Prijazne domačinke pa so nam postregle s potico, čajem in zakuhanim vinom.

Ob prijetnem pogovoru je čas hitro mineval pa tudi mraz nas je začel preganjati, zato smo se poslovili in se spustili po asfaltni cesti do kmetije Razpotnik v Sončni Koprivni. Spust ni bil prenaporen, saj so cesto posuli, tako da ni bilo nevarnosti za zdrs.

Srečno smo prispeli do avtobusov, s katerimi smo se vrnili domov. Mislim, da smo preživeli lepe trenutke, saj nam je bilo tudi vreme naklonjeno. Z neba so nas pozdravljali zvezde in luna, ki pa je je bilo samo pol.

 

 

 

Vodnika: Peter Zupanc

                Anka Tretjak

Oglejte si tudi