Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
5°C
JUTRI
18°C
5°C
Oceni objavo

Usvajanje znanj za lažje vključevanje v digitalno družbo starejših od 55 let

Starejši danes živijo v svetu, ki je vse bolj odvisen od informacijsko-komunikacijskih tehnologij (IKT). Zato je pomembno, da jih opolnomočimo za njihovo pravilno uporabo, saj lahko s tem povečamo njihovo samostojnost, neodvisnost in kakovost življenja, dosežemo boljšo informiranost in učinkovito komunikacijo z družino in prijatelji, izboljšamo dostop do informacij in storitev ter priložnosti za izobraževanje. Ključno je, da se starejše usposobi na področju krepitve digitalnih kompetenc za varno in samostojno uporabo IKT tehnologij.

S projektom bomo pomembno prispevali k premostitvi izobraževalne vrzeli na področju IKT med mestnimi in podeželskimi območji ter hkrati zmanjšali razkorak med starejšim prebivalstvom v Sloveniji in neustavljivim napredkom tehnologije. Izjemno pomembno je, da se starejšim ponudi pomoč pri uporabi sodobnih tehnologij, ki jim lahko olajšajo življenje in omogočijo, da ostanejo v stiku s svojimi najbližjimi, pridobivajo nova znanja ter se lažje vključujejo v družbeno življenje. V našem zavodu smo zavezani k temu, da starejšim omogočamo dostop do različnih programov in tečajev, ki jim pomagajo pri pridobivanju znanja in spretnosti za uporabo novih tehnologij.

Usposabljanja bodo potekala v vseh slovenskih regijah. Zainteresirani starejši se bodo lahko udeležili štiriurnih usposabljanj na posameznih lokacijah. Udeležencem, ki ne bodo imeli lastne opreme, pa bo v okviru delavnic projekta omogočena uporaba pametnih telefonov ter tabličnih in prenosnih računalnikov.

V sklopu štiriurnega usposabljanja (odvisno od skupinske dinamike, želj, interesa in potreb udeležencev) bomo poskušali zajeti sledeče vsebine:


- osnovna raba pametnih telefonov

- uporaba pametnega telefona oz. tabličnega računalnika – digitalna kamera in uporaba aplikacij;

- družbena (socialna omrežja);

- elektronska pošta in dostop do storitev e-zdravja;

- uporaba računalnika.


vir: mislinja.si


Oglejte si tudi