Logo MojaObčina.si
DANES
9°C
2°C
JUTRI
13°C
-1°C
Oceni objavo

Prostovoljstvu prijazna občina 2022

Slovenska filantropija v maju tradicionalno organizira Nacionalni teden prostovoljstva, katerega namen je praznovanje prostovoljstva in prostovoljskih organizacij ter zahvala prostovoljcem za njihovo delo.

Na Slovesni dan prostovoljstva, v torek, 24. maja, so v Domu kulture v Kamniku razglasili prejemnike naziva Prostovoljstvu prijazna občina 2022. Gre za občine, ki aktivno spodbujajo prostovoljstvo in Občina Mislinja ga je letos ponovno potrdila. Dogodka se je udeležila organizatorka socialne mreže, Andreja Srt.

S podelitvijo naziva smo se spet pridružili mreži slovenskih občin, ki prepoznavajo pomen prostovoljskega dela občanov za življenje v njihovi skupnosti, cenijo njihovo delo in namenjajo del občinskih sredstev razvoju prostovoljstva v svoji občini.

Občina Mislinja je naziv prejela za promocijo prostovoljstva, sodelovanje v vseh večjih nacionalnih akcijah, za podporo prostovoljskim organizacijam z brezplačnim najemom prostorov, brezplačne prevoze za starejše in gibalno ovirane in projekt razdeljevanja hrane.

Prvi naziv Prostovoljstvu prijazna občina smo prejeli lani.

Izjemno ponosni smo, da smo del zgodbe, ki pripada našim srčnim in nesebičnim prostovoljcem. Iskrene čestitke vsem in hvala za vse.

Oglejte si tudi