Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
0°C
JUTRI
11°C
-1°C
Oceni objavo

Mednarodni dan prostovoljstva

5. decembra, obeležujemo Mednarodni dan prostovoljstva, ki ga je z resolucijo leta 1985 razglasila Organizacija združenih narodov na 40. zasedanju generalne skupščine.

Statistični podatki kažejo, da imamo v Sloveniji skoraj 300.000 prostovoljk in prostovoljcev, ki opravijo letno več kot enajst milijonov ur prostovoljskega dela. Če bi upoštevali prostovoljstvo, ki poteka neorganizirano, pa bi bila ta številka še višja.

Prostovoljci so nenadomestljivi tudi v občini Mislinja.  Ponosni smo nanje in na to, da se od leta 2021 ponašamo z nazivom "Prostovoljstvu prijazna občina".

Zaslužili smo si ga s podporo prostovoljskim organizacijam pri brezplačnem najemu prostorov in promociji, s sodelovanjem pri večjih prostovoljskih akcijah, kot sta razdeljevanje viškov hrane in brezplačni prevozi za starejše ter gibalno ovirane, z zahvalo prostovoljcem in vključevanjem župana in zaposlenih v občinski upravi v prostovoljske aktivnosti.

Biti prostovoljec je prav tako odgovorno, kakor drugi izzivi s katerimi se soočamo v življenju. Vsem, ki se razdajajo in širijo to poslanstvo v Občini Mislinja iskrene čestitke ob prazniku ter hvala za vsa nesebična dejanja solidarnosti in sočutja.

Oglejte si tudi