Logo MojaObčina.si
JUTRI
22°C
8°C
PON.
24°C
8°C
Oceni objavo

Pešbus v Mislinji

Aktivna hoja v šolo peš, s kolesom ali s skirojem prispeva k zdravju in dobremu počutju otrok, pa tudi k razvoju njihove samostojnosti in zdravih potovalnih navad. Hkrati aktiven način hoje v šolo prispeva tudi k manjšemu številu avtomobilov v okolici šole in zato k bolj varnemu, manj hrupnemu in onesnaženemu okolju v času jutranjega prihoda otrok v šolo.

V času od 11. do 22. septembra 2023 Društvo šoferjev in avtomehanikov Mislinja pod okriljem Zveze združenj šoferjev in avtomehanikov Slovenije in v sodelovanju z Osnovno šolo Mislinja ter Svetom za preventivo in vzgojo v cestnem prometu, organizira PEŠBUS v okviru akcije ob evropskem tednu mobilnosti.

PEŠBUS učencem od 1. do 5. razreda zagotavlja varnost, učenci se tako v šolo odpravijo peš v organiziranih skupinah, v spremstvu odraslih. Vstopne postaje za PEŠBUS so:

  Zoisov park – odhod ob 7. uri,

  Parkirišče pri TUŠ-u odhod ob 7.15,

  Šentilj – pri Času – odhod  ob 7.00,

  Sladoledarna Petra – odhod ob 7.10.

Pešbus učence ‘pobira’ na poti do šole in jih tja vodi v vsakem vremenu.

Od leta 2016 je Pešbus s podporo programa Aktivno v šolo in zdravo mesto, ki poteka s podporo Ministrstva za zdravje, vsaj enkrat izvedlo že več kot 140 slovenskih šol in tudi nekaj vrtcev.

Občina Mislinja je poleg Škofje loke in Maribora pred leti postala tudi ena najprijaznejših občin za pešce, v kategoriji manjših občin se namreč lahko pohvalimo s priznanjem Pešcem varna in prijazna občina.

Oglejte si tudi