Logo MojaObčina.si
JUTRI
11°C
2°C
ČET.
10°C
2°C
Oceni objavo

Strelke in strelci SD Dolič ponovno blesteli na državnem prvenstvu

V soboto. 7. 5. 2022, je v Ljubljani potekalo 31. Državno prvenstvo za mlajše kategorije. Kljub temu, da letos v našem društvu nismo imeli ekipe, so posamezniki poskrbeli, da je bilo to eno najuspešnejših državnih prvenstev za naše društvo. Osvojili smo pravzaprav vse, kar je moč osvojiti, ob malce več športne sreče pa bi bil naš izkupiček še boljši.
Najprej sta bila na vrsti naša dva najmlajša predstavnika v kategoriji mlajši dečki. Vedeli smo, da sta oba v odlični formi kar pa sta dokazala tudi na včerajšnjem tekmovanju. Tekmovanje se skorajda ne bi moglo pričeti na lepši način, saj je TAŠIČ TINE z rezultatom 178 krogov zaostal le za en krog za zmagovalcem in s tem postal DRŽAVNI PODPRVAK. Družbo na odru za zmagovalce mu je delal naš drugi predstavnik, saj je ERJAVEC OSKAR ponovil lanskoletni uspeh in z rezultatom 175 krogov pristal na odličnem 3. mestu.


Po krajšem slavju in veselju so bile na vrsti kategorije dečki in deklice. Imeli smo štiri naše predstavnike, ki so bili prav tako v odlični formi za najpomembnejše tekmovanje v sezoni. V kategoriji dečki je GLAŽAR JURE dokazal, da je že vrsto let eden najboljših strelcev v Sloveniji in z rezultatom 186 krogov stopil na najvišjo stopničko in postal DRŽAVNI PRVAK. Odlično je nastopil tudi JAKOPIČ ANŽE, ki je imel nekaj nervoze a je kljub temu z rezultatom 163 krogov zasedel 28. mesto.


V kategoriji deklice so odlično nastopili obe naši tekmovalki, saj je po izenačenih 19 strelih odločal šele zadnji strel. FELLE MANCA in MENCINGER TEJA sta tako v tej skupini zasedli 1. in 2. mesto. Vedeli smo, da se ne smemo prehitro veseliti, saj je na nastop čakalo še nekaj odličnih tekmovalk. Po razburljivem zaključku pa jima je zmanjkalo malce športne sreče, saj sta se kljub izjemnemu rezultatu uvrstili tik pod oder za zmagovalce. FELLE MANCA je z rezultatom 183 krogov zasedla 4. mesto, medtem ko se je MENCINGER TEJA z rezultatom 181 krogov uvrstila na 5. mesto.


Tudi v kategoriji starejši dečki smo imeli svojega predstavnika. KANOVNIK AŽBE je prvič nastopal na državnem prvenstvu, cilj je bil dosežen že z uvrstitvijo na tovrstno tekmovanje. Po odličnem pričetku se je v nepravem trenutku prikradel slab strel a je kljub temu izenačil svoj rekord na tekmovanjih in z rezultatom 169 krogov zasedel 18. mesto.


Za nami je izjemno uspešna strelska sezona, saj smo osvojili praktično vse kar se osvojiti da. Zopet smo dokazali, da sodimo med najboljša strelska društva v Sloveniji. Veseli smo, da s tem pripomoremo tudi k prepoznavnosti našega kraja kot tudi občine. Konkurenca v športnem strelstvo je vse močnejša in le s trdim in kvalitetnim delom se je možno enakovredno boriti za najvišja mesta.


Hvala vsem tekmovalkam in tekmovalcem predvsem pa staršem za zaupanje.

Oglejte si tudi