Logo MojaObčina.si
JUTRI
13°C
1°C
NED.
12°C
-0°C
Oceni objavo

IZLET NA STENICO

Pričelo se je novo leto in s tem tudi naši pohodi ob torkih. Tako smo se v torek, 10. januarja, zapeljali do Belega Potoka pri Frankolovem. Tu smo izstopili iz kombijev in se pripravili za pohod.

S hojo smo začeli po gozdni cesti, ki nas je pripeljala na asfaltno cesto, po kateri smo nadaljevali do razpotja. Tu smo ponovno zavili na gozdno cesto, ki smo jo po nekaj sto metrih zapustili in se usmerili na ozko stezico, po kateri smo se po precejšnji strmini povzpeli do sedla. Na sedlu smo se malo ustavili in se odžejali. Pred nami se je odprl pogled na Pohorje, ki je bilo pobeljeno s snegom.

Po krajšem počitku smo krenili proti vrhu. Pot do vrha je bila speljana po grebenu, ki se je v začetku kar strmo dvigoval. Na grebenu nas je pozdravil sneg, tako da smo imeli pravo zimsko idilo. Zaradi snega smo morali biti pri hoji še bolj previdni.

Srečno smo prispeli na vrh, kjer smo se okrepčali, odžejali in na koncu naredili še skupinsko fotografijo.

V dolino smo se vračali proti Vitanju, kjer sta nas čakala kombija. Pot do Vitanja je bila zelo blatna, saj so pred kratkim po tej gozdni cesti spravljali les. Blatni skoraj do vrh glave smo prispeli v dolino. Preden smo vstopili v gostilno pri Kuzmanu in pozneje na kombije smo se morali zato malo očediti in s čevljev očistiti kupe blata.

V gostišču smo si privoščili zasluženo pijačo. Ob prijetnem klepetu je čas hitro minil in vstopili smo v kombije, ki so nas srečno pripeljali domov.

Vodnik: Peter Zupanc

 

 

Oglejte si tudi