Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
0°C
JUTRI
11°C
-1°C
Oceni objavo

IZLET NA GOLICO 2019 (KORALPE – GROSER SPEIKKOGEL, 2140 m)

Ker je bilo za torek, 03.09.2019 napovedano slabo vreme, smo izlet na Golico prestavili na nasledni torek, ko nam je bilo vreme bolj naklonjeno. Zapeljali smo se skozi Lavamünd   (Labot) in Wolsberg do prelaza Weinebene, kjer smo izstopili. 

Pred pohodom smo se v koči Weinebenehaus okrepčali s kavico. Do meje med avstrijsko Štajersko in avstrijsko Koroško smo hodili nekaj časa po gozdni cesti, nekaj časa pa po pašnikih. Od meje pa smo se povzpeli ob pašni ograji in po dobre pol ure hoje prispeli na vrh Hühnerstütza (1989 m). Z vrha se nam je odprl lep razgled na Golico.

Okoliški vrhovi pa so bili skriti v oblakih. Na vrhu smo si privoščili krajši počitek za okrepčitev. Do vrha Golice smo hodili po ozki stezi, ob kateri je bilo polno brusnic in tudi borovnic, tako da smo se lahko tudi posladkali.

Po treh urah hoje smo prispeli na vrh, kjer smo se zadrževali le kratek čas, saj je pihal mrzel veter. Naredili smo skupinsko fotografijo in se spustili do koče Koralpenhaus, ki pa je bila zaprta. Tako da smo si lakoto in žejo potešili kar iz nahrbtnikov.

 

Od koče smo se sprva po asfaltni cesti, pozneje pa po smučišču spustili do smučarskega centra Koralpe, kjer nas je čakal minibus, ki nas je srečno pripeljal do doma.

Preživeli smo prijeten dan poln lepih doživetij.

 

 

Vodnik: Peter Zupanc

               

Soorganizator: Silva Sonjak

Oglejte si tudi