Logo MojaObčina.si

Mislinja

JUTRI
22°C
8°C
SRE.
25°C
9°C
Deli

Varno spletno nakupovanje Pošte Slovenije v obdobju epidemije

V času povečane nevarnosti okužbe s COVID-19 ter ukrepov, ki omejujejo gibanje prebivalstva, se pričakovano krepi nakupovanje preko spleta. Pri Pošti Slovenje smo zaradi lažje in predvsem varne dostave, sprejeli vrsto ukrepov, s katerimi bomo našim zaposlenim in VAŠIM kupcem odvzeli strah pred okužbo, hkrati pa zagotovili nemoteno spletno nakupovanje.

 

Ključni elementi varnega spletnega nakupa

 

Vljudno prosimo tudi za vašo pomoč pri informiranju vaših kupcev glede dogovora in koriščenja brezkontaktne vročitve/dostave paketov bodisi z objavo informacije na vaši spletnih strani ali v obvestilih o naročilu. Za podrobna pojasnila o varnem vročanju pošiljk lahko namreč obiščejo našo spletno stran.

 

Kupci naj sledijo navodilom v nadaljevanju:

  •  ob vročitvi se lahko (če in kjer obstaja možnost) dogovorijo, da pismonoša odloži pošiljko na primerno mesto (npr. okenska polica, pred hišo, pred blokom, pri lopi, …) in se tako izognejo fizičnemu kontaktu,
  • zagotovijo priporočeno razdaljo (vsaj 2 m),
  • ko se pismonoša umakne, varno prevzamejo pošiljko. Podpis v tem primeru ni potreben, saj je izvedena brezkontaktna predaja pošiljke.

 

V času koronaviusa smo izjemoma omogočili t.i. brezkontaktni  prevzem odkupnih zneskov (plačilo po povzetju z gotovino ali preko POS terminala), če uporabniki/kupci ne morejo priti na pošto in pismonoša oceni, da bo na spodaj opisan način lahko vročil paket.  V tem primeru priporočamo in prosimo, da sledijo navodilom:

  • Denar v primeru odkupnine (če in kjer obstaja možnost) odložijo na ustrezno mesto (npr. okenska polica, steber ograje...).
  • Umaknejo se na priporočeno razdaljo (2 m), da ga lahko pismonoša prevzame.
  • Če je le možno pripravijo točen znesek, da se izognemo nepotrebnim dodatnim rokovanjem z gotovino. 

 

Potrditev prevzema bomo v tem času tudi izvajali brezkontaktno, in sicer bo pismonoša v navzočnosti strank v dostavni dokumentaciji/aplikaciji ustrezno evidentiral prevzem pošiljke. Podpis v tem primeru ni potreben, saj je izvedena brezkontaktna predaja pošiljke.

Ta ukrep je namenjen ranljivim skupinam (starejšim, gibalno oviranim…), ki prevzem pošiljk težko opravijo na izročilnih poštah. 

Še enkrat se vam zahvaljujemo in sporočamo, da bomo storili vse, kar je v naši moči, da ob zaščiti zaposlenih in vaših kupcev, opravljamo dostavo hitro, brezhibno in v okvirih standardov kakovosti prenosa pošiljk. 

 

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Oglejte si tudi