Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
5°C
SOB.
22°C
5°C
Oceni objavo

Brezplačni dostop do interneta WiFi4EU

Evropska komisija želi s pobudo WiFi4EU omogočiti državljanom po vsej Evropi brezžični dostop do interneta na javnih mestih, vključno s parki, trgi, javnimi zgradbami, knjižnicami, zdravstvenimi domovi in muzeji.

Občina Mislinja je na razpisu WiFi4EU uspešno kandidirala in s strani Evropske komisije prejela bon v višini 15.000 EUR, ki je bil uporabljen za namestitev opreme za brezžični internet na javnih mestih v občini, kjer pred tem ni bilo na voljo brezplačne brezžične povezave. 

Povezava na omrežje WiFi4EU je zelo enostavna. Evropska komisija se je odločila za poimenovanje omrežja WiFi4EU. Pri prvi povezavi na brezplačno WiFi omrežje boste preusmerjeni na spletno stran, kjer se boste lahko prijavili z enostavnim klikom na VSTOPI. Ko ste povezani z omrežjem, boste preusmerjeni na spletno stran www.europa.eu in boste lahko do 6 ur brezplačno brskali po internetu z uporabo WiFi4EU. Poleg tega se boste lahko po pretečenem 6 urnem obdobju ponovno povezali, brez da bi se morali ponovno prijaviti.

Brezplačni dostop v občini Mislinja je mogoč na naslednjih točkah:

  • Center Lopan z okolico,
  • Center Kope z okolico,
  • Center za zdravje in šport Mislinja,
  • Tisnikarjeva hiša,
  • športno igrišče »Stari bajer« in skakalnice.

Oglejte si tudi