Logo MojaObčina.si
JUTRI
20°C
7°C
SOB.
26°C
5°C
Oceni objavo

Med diamantnimi slovenskimi maturanti tudi Mirnopečan Žan Verce

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport je na ponedeljkovi novinarski konferenci predstavilo rezultate letošnje mature. Spomladanskega roka se je udeležilo 17.119 dijakov, od tega je 6.690 dijakov opravljalo splošno in 10.429 poklicno maturo. Na splošni maturi je bilo uspešnih 97%, na poklicni pa 92% dijakov.

Tudi v letošnjem letu je bilo kar nekaj dijakov, ki so se še posebej izkazali pri opravljanju mature in dosegli vse možne točke: 15 dijakov splošne mature (34 točk), 179 dijakov poklicne mature (23 oz 20 točk) ter 10 dijakov mednarodne mature (45 točk).

Med dijaki splošne mature z vsemi doseženimi točkami je tudi Mirnopečan Žan Verce, sicer dijak Gimnazije Novo mesto, v jeseni pa študent Medicinske fakultete.

Žan Verce je o svojem uspehu povedal naslednje: »Kljub dobremu občutku tako dobrega rezultata nisem povsem pričakoval. Za pripravo na maturo sem si vzel kar nekaj časa, saj sem se želel dobro pripraviti. Učenje je zaradi mojega sprotnega dela skozi celotno šolsko leto in dobrega sistema učenja in priprave šole na maturo bilo veliko lažje. Prav tako pa smo zaradi pouka na daljavo imeli več časa za učenje«. Njegovo sporočilo naslednjim generacijam je: »Če ste se pripravljeni učiti, se doseže vse«.

Ob uspehu mu čestitamo in mu želimo uspešni študij medicine.

N.R.

Oglejte si tudi