Logo MojaObčina.si
DANES
21°C
7°C
JUTRI
26°C
6°C
Oceni objavo

Rotarijci navdušeni nad mestnim jedrom

Župan Gregor Macedoni je 14. maja 2019 sprejel nekdanjega direktorja Rotary International Johna Blounta, ki je na večdnevnem obisku v Sloveniji. Po sprejemu na rotovžu se je delegacija rotarijcev sprehodila po prenovljenem mestnem jedru in obiskala Dolenjski muzej, kjer jih je poleg arheološke zbirke še posebej navdušila razstava »Leon 120 let«, na kateri so imeli izjemno priložnost videti tudi rotarijsko zapuščino velikega Novomeščana Leona Štuklja.

Župan je gostom predstavil uspešno gospodarsko sliko Novega mesta, posledica katere je tudi velika prometna obremenitev mesta. Gospod Blount, ki prihaja iz kalifornijskega mesta Sebastopol v bližini San Francisca,  je izrazil navdušenje nad lepo prenovljenim Glavnim trgom, predvsem pa nad dejstvom, da je namenjen pešcem in kolesarjem, saj je prepričan, da je prihodnost mest v umikanju avtomobilov in gradnji kolesarskih stez in pešpoti. Župan je delegaciji rotarijcev na kratko opisal tudi ostale večje občinske projekte, pri čemer je največje zanimanje vzbudil prenovljeni velodrom.  

Gospod Blounta s soprogo na obisku Slovenije spremljata predstavnik Rotary kluba Bled Anton Končnik s soprogo, gostiteljica v Novem mestu pa je bila predstavnica in nekdanja predsednica Rotary kluba Dolenjske Toplica Jelka Hudoklin. Poleg direktorske je gospod Blount v okviru Rotary International opravljal tudi druge pomembne funkcije.   

Člani Rotary klubov po svetu skrbijo za dobrodelne človekoljubne dejavnosti, v svojih poklicih vzpodbujajo visoka etična načela in merila ter pomagajo širiti dobro voljo ter mir na svetu. Rotarijci načrtujejo in uresničujejo zelo različne humanitarne, izobraževalne in kulturne programe, ki bogatijo življenje ljudi v njihovi ožji sredini in tudi v svetovni skupnosti.

Oglejte si tudi